2018. február 5., hétfő

Teaszünet-díj


"Ha fáradt vagy az úton, leülhetsz egy kőre
Ha szomjazik a lelked, kimehetsz a zöldbe
Ha átfagyott a tested, a Nap felmelegít
Ha bánatod hordozod, a madárdal felvidít
Ha egészséged fogytán, gyógyírt ad a mező
És ez a sok szeretet, mely a teából kifő!"
(forrás

 (forrás)

     Régi kedves bloggerbarátném, Roselyn lepett meg nemrég ezzel a kedves Teaszünet-díjjal. :) Ezúton is nagyon szépen köszönöm neki a kitüntető figyelmét, örültem, amikor megláttam, hogy rám is gondolt amikor továbbadta ezt a klassz díjat! *.*
IDE kattintva elolvashatjátok az ő válaszait, továbbá érdemes jobban elmerülni a blogjában, ahol remek, hosszú, és iszonyú szórakoztató írásait olvashatjátok könyvekről és egyéb érdekességekről. :)


Szabályok:

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is!
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged!
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel!
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni!
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod! +1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek!

     Oh, anyám, a 2. szabállyal kicsit megvagyok lőve, mert nem tudok olyan idézetet említeni, ami a legjobban jellemez engem, vagy illene hozzám. Inkább egy olyat mutatok, ami gyakran az eszembe jut, ha kétségbe vagyok esve, és igyekszem megfogadni, hogy csak a jóra gondolok, hogy azt teremtsem meg magamnak.


Most pedig jöjjenek a...

Kérdések:

1, Mi a legnagyobb félelmed? Kérlek pár mondatban indokold is meg miért az, ami.

     Egyszer majdnem belefulladtam egy bányatóba, azóta iszonyodom a nagy víztömegtől. Azóta megtanultam úgy ahogy úszni, a hátamra fekve egész jól elközlekedek a víz felszínén, de elég nagy bátorságot kell magamba önteni még ehhez is. Most már szigorúan csak olyan helyen úszkálok, amit ismerek, és tudom, meddig ér le még biztonságosan a lábam. Viszont ha eljátszok a gondolattal (amit elég gyakran megteszek), hogy egyedül vagyok a tenger közepén, hát rám tör a frász.

2, Melyik könyv volt eddig a legnagyobb hatással rád, és miért?


    
     Olvastam már ezelőtt a regény előtt is ezt-azt, de Laci bácsi kalandtörténete fogott meg elsőként úgy Istenigazán. Nagyon tetszett benne a misztikus vonal, máig kellemes visszaemlékezni erre a regényre, mert általa lettem igazi elhivatott könyvmoly.
 
3, A könyvek olvasásán, és véleményezésén kívül, milyen meghatározó hobbit vagy tevékenységet végzel?

     Világéletemben nagyon szerettem rajzolni, és ha olyanom van, akkor nagyon szívesen előkapom a rajztömbömet és firkálgatok.
Nemrég olvastam egy könyvet a jobb agyféltekés rajzolásról, amiből próbálgattam a feltüntetett technikákat, több-kevesebb sikerrel. Viszont nemsokára megszületik a kisfiam, úgyhogy nem fogok unatkozni, lesz bőven tevékenység amit végezhetek az olvasás és blogíráson kívül. :) 

4, Melyik az a rossz tulajdonságod, ami leginkább hátráltat a céljaid elérésében, és hogyan tudsz ellene küzdeni?
    
     Ez egyszerű, a lustaság. Valamikor nincs kedvem semmihez, csak punnyadni akarok. De legtöbbször bosszant ez az állapot, olyankor megpróbálom összeszedni magam, és csinálni valami hasznosat. Az estek többségében ez sikerül is.

5, Kutya vagy macska? Miért? Ha van háziállatod, akkor kérlek pár mondatban mutasd be!
    
     Határozottan cicabarát vagyok. Még úgy is, hogy amikor a 4 macsekunk egyszerre rohan a lábam alá nyivákolva, kajáért, és én majd' eltaknyolok miattuk. Imádom a kis szőrmókokat, nagyon kedvesek és szeretetreméltóak, amikor bújnak és dorombolnak, nagyon odavagyok értük. Amikor ilyen kis kedvesek, még azt is megbocsájtom nekik, hogy a frászt hozzák rám az egérhadsereggel, amit hetente minimum 2-3 alkalommal a konyhaajtóm elé terítenek.
Mutatok róluk egy képet, igaz itt a 3 legifjabb tag van, akik azóta már sokkal nagyobbak, de nehéz őket elkapni együtt egy kép erejéig. Ez is nyáron készült, amikor kinyúltak a melegtől.

Tibi, Nikey, Szuki
(forrás)

A legidősebb cicusunk Pintyi, akit örökbe fogadtunk, nem tudjuk igazán honnan jött, de nekem az a gyanúm, hogy eredetileg az egyik ismerősé lehetett, aki pár házzal távolabb él tőlünk, csak alig volt otthon, szegény macska meg kaja nélkül, egyedül maradva inkább megszökött onnan, és nálunk kötött ki. Egyből megsajnáltam amikor rátaláltam a hátsó udvarunkon. Kb 4 éve él velünk, azóta se kereste senki.
A kölykök Tibi (neki is más volt a gazdája, aki kölyökkorában vette magukhoz a kis jószágot, de mivel a kutyájuk majdnem széttépte szegényt, így az illető megkérte aput, hogy fogadjuk be a macskát. Ami rögtön meg is történt. :)), Szuki (ő Pintyi kislánya, eredetileg Roxy volt, de amikor anyumnak el kellett távolítani az első két fogát, és nem tudta rendesen kimondani a cicára hogy cuki, csak selypítve, így ráragadt a Szuki név :D) és Nikey (ő Pintyi unokája, aki egy utcabeli családnál volt, csak túl sok cicájuk volt, így apum hazahozta ezt a kis cukiságot. Eredetileg Mikey volt a neve, mert azt hittük kandúr. Párom ezzel nem törődve Nikey-nak szólította. Aztán amikor kiderült, hogy kicsi lány, maradtunk az "N" betűs változatnál). 
 
6, Melyik könyvbéli karakterrel sikerült eddig a legjobban azonosulnod, és miért pont vele?
    
Senki nem jut eszembe.

7, Ki a példaképed? Miért? (Bárkit mondhatsz, csak pár szóval indokold)


     Réges-régen, amikor még hittanra jártam, egy Jób nevű ember lett a példaképem. Ő egy bibliai személy, aki gazdag volt, de a gonosz közbenjárása miatt egyik pillanatról a másikra mindenét elvesztette. Az állatait, a gazdaságát, de még a gyerekeit is. Összetört, de képes volt kitartani a hite mellett, és azt mondani, hogy mindent az Úrtól kapott, amit ugyan elvett tőle, de mégis képes volt hálát érezni az addig megkapott gazdagságért és azért, hogy apa lehetett. Ezt látva Isten Jóbot az erős hite miatt duplán megjutalmazta: kétszer jobban szerette a felesége, gazdagabb lett, és dupla annyi gyereke született, mint azelőtt. Akkor úgy voltam vele, szeretném, ha nekem is olyan erős lenne a hitem, mint neki, de inkább soha nem akarom megtapasztalni azt, amit ő. 

8, Ki lennél a Micimackóból? (Amióta pszichológiai jellemzést írtak a mesére, engem azóta foglalkoztat ez a kérdés…) Miért?

 
     Nyuszi! :D Ugyanolyan idegbeteg tudok lenni a hülye személyektől, mint ő. Aztán a barátaim iránt végül meglágyul a szívem.
(Utánanéztem Nyuszi pszichológiai jellemzésének, hát nem valami biztató. :D)


     Szívesen továbbadnám a díjat és írnék én is 8 kérdést, de az a baj, hogy mostanában nagyon szita az agyam, nem jut eszembe még 1 frappáns kérdés sem, nemhogy 8, így ha nem bánjátok részemről itt most megszakítanám a Teaszünet-díj láncot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...