2017. április 22., szombat

Brittainy C. Cherry: Tűzeső


     Egy dolgot már most szögezzünk le. Mégpedig azt, hogy Brittainy C. Cherry - Az vagy nekem sorozata nagyon szép borítókkal rendelkezik. A történetei is jók, de a borítók az első számú kedvenceim. Ha azok nem lennének ennyire mutatósak, talán a sztorikat sem olvasnám ekkora lelkesedéssel. Hülyeség, hát én is érzem, és ne gondoljátok, hogy a külsőséget előnyben részesítem, de a szép külső melyik könyvmolyt ne csábítaná? Oké, vannak kivételek. Azért az sem elhanyagolható, hogy az olvasók nagyobb százalékának tetszenek az írónő történetei. Nekem is, de most ez a sztori kicsit... huh...  


Kiadó: Libri
Kiadói sorozat: Insomnia
Sorozat: Az vagy nekem #2
Műfaj: new adult
Oldalszám: 424
Eredeti cím: The Fire Between High & Lo
Kötés: puhatáblás,
Fordító
: H. Prikler Renáta
Megjelenés: 2017 (eredeti megjelenés: 2016)
ISBN: 9789633108888

     Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.

Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle

A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.

Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán.

Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

     Valamit észrevettem Cherry könyveit illetően: a férfikaraktereivel sokkal többet törődik. A hímek jobb jellemábrázolást kapnak, sokkal érzelemgazdagabban van lefestve az életük. A nők inkább kellékeknek tűnnek a szerelem oltárán, segítőknek, hogy az írónő hősei ne magányosan éljék le hátralévő életüket, meg aztán a romantikus címke ne csak dísz legyen.

Az első részben Tristan és Lizzy története nagyon drámai volt, a férfi szemszögéből írott részek teljesen le is hangoltak, de elkaptak azok a fejezetek, hatással voltak rám. A Tűzeső párosa, azaz Logan és Alyssa sokkal másabb kaliberű szereplők voltak, és ez jó volt, egy percre sem emlékeztettek az első rész főszereplőire. Az ő történetük több évet ölelt fel, amiben legjobb barátokból végül szerelmesekké váltak, de a fiú drogproblémái és a bűntudata, öt éven keresztül elválasztotta őket egymástól mindaddig, amíg testvéreik esküvőjének hírére Logan visszautazott szülővárosába, ahol ismét találkozott elhagyott szívszerelmével.
 "Bármi történt is, tudtam, hogy sohasem lennék képes gyűlölni Logant, mert az iránta érzett szerelmem olyan erős volt, hogy lehetetlenné tette, és azt is tudtam, hogy ez most már mindig így marad. Majd ketten kigondoljuk, hogy léphetnénk tovább a szörnyű baleset után. Most már megint ketten voltunk a világ ellen, és így nagyot nőttek az esélyeink.
– Elmegyek – mondta váratlanul, és összeszedve magát, megtörölte a szemét.
Riadtan felültem. – Mi?"
"A világ, amelyben éltem, sohasem ígért semmit, de egy dologban számíthattam rá. Szeretett kicseszni velem."
Komplikált történetnek nézett ki az övék, de az írónő gondolt egyet, és inkább Loganre fókuszált, Alyssát eléggé másodhegedűs szerepbe taszította. A fiú magánélete volt inkább főszerepben, a bonyolult családi helyzete, meg az, hogy legyőzze a függőségét, bár aki nyugiban füves cigit szív, nem tudom, mennyire lehet gyógyultnak nyilvánítani. És akkor képbe került még egy szomorú drámai fordulat amire nem számítottam, és végig azon döcögött a cselekmény, miközben a háttérben a főszereplők elég gyorsan összemelegedtek.

Úgy éreztem a szereplők családjával sokkal jobban volt foglalkozva, a szerelmi szál picit háttérbe került. Igaz, a családi gondokon nem lehetett "unatkozni", mert Logan anyjától és apjától felforrt az agyvizem, főleg apuci verte ki a biztosítékot - már nagyon vártam, hogy lesújtson rá az igazságszolgáltatás. Alyssa anyját sem bírtam, felpofoznivaló boszorkány.

Hogy ne legyen a történetben némi "egyszerűség", Logan bátyja, Kellan, az igazi hős nagytesó is kapott némi reflektorfényt, ami csak erősítette a sztori drámai vonalát. De őszintén, érte olyan nagyon nem aggódtam, mert gondoltam a végén minden rendben lesz, az írónő csak nem meri meglépni azt a bizonyos lépést...

"– Én már nem az a fiú vagyok, Alyssa. Megváltoztam. Esküszöm.
Bólintottam. – Tudom. Én sem vagyok már ugyanaz a lány."
"Mindketten a tűzön táncolnak, mintha nem tudnák, hogy megégethetik magukat."
Alyssa aranyos volt mindvégig, és eszméletlenül kitartó. Nem lett az egyik kedvenc főhősnőm, mert annyira azért nem fogott meg a karaktere, de mindenképpen imponált a zeneszeretete.
"Mindig is úgy gondoltam, hogy a művészek különleges emberek. Másképp látják a dolgokat, mint az átlagember. Színesben érzékelik a világot, ami sokak számára csak fekete és fehér.
Az én életem is fekete-fehér volt. Attól vált színessé, hogy Alyssa megjelent benne."
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne azt csináljuk, amit szeretünk."
Logan élete gyerekkorától kezdve kulimász volt, egy drogos anyával meg egy drogdíler apával az élen, de mindvégig ott volt neki a testvére és az ő Csillaga Alyssa, aki beragyogta sötét életének egét. Párosuk aranyos volt, együtt és külön-külön is megjárták a poklot, de a történet végére happy lett az életük, sőt, már túlzásba esően.
"Te vagy a szívem és a lelkem."
Összesítés: ígéretes jövő előtt álló lány, lecsúszott körülmények között élő srác, de hatalmas álmokkal. Először barátok, majd a világ Rómeó és Júliája, akiknek szerelme sosem hunyt ki, évekkel később is égett bennük a tűz. Történetük hányattatásokkal teli, rossz-rossz után jött, de kitartottak, és övék lett a regényvilág egyik leggiccsesebb epilógusa. Néha megfognak az ilyen sztorik, és nem mondom, hogy ez ne tetszett volna, de számomra gyengébbre sikerült, mint az első rész.

Az Az vagy nekem sorozat részei mindig egy elem címét viselik. A Lebegésben nagy szerepe volt a levegőnek, a Tűzesőben pedig értelemszerűen a tűznek. De hogy utóbbiban mennyiszer szerepelt a tűz, az már fájt! És untam. Kíváncsian vártam, mikor kerül szóba a főnixmadár. Nem csalódtam. :D 
"– Tetszett, ahogy a madár meghal, majd felemelkedik a hamvaiból, és új esélyt kapva az életre újjászületik.
Alyssa elmosolyodott. – A főnix te magad vagy, Logan. Nagy utat tettél meg, sok mindent láttál, és a végén újjászülettél."
7/10       

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...