2017. január 22., vasárnap

Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol


     Szépen rákaptam Gibson Hokisok sorozatára, amit sikerült össze-vissza olvasnom, hisz kezdtem a harmadik résszel, majd folytattam a negyedikkel, végül elhatároztam, ideje elolvasni az első és második részt. Az elsőt imádtam, kedvenc könyvem volt 2016-ban, így nagy lelkesedéssel vettem kézbe a megmaradt másodikat, és húúú bammeg, most már értem, miért pihentette a kiadó pár évig a sorozatot a Jane vékony jégen táncol után.

Kiadó: Athenaeum
Sorozat: Hokisok #2
Műfaj: kortárs, romantikus, erotikus, chick lit
Oldalszám: 264
Eredeti cím: See Jane Score
Kötés: puhatáblás
Fordító: Bajnóczy Zoltán
Megjelenés: 2011 (eredeti megjelenés: 2003)
ISBN: 9789632931807

     Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kissé önbizalom-hiányos Jane Alcott a nagyvárosi szinglik táborát gyarapítja. Kissé belefáradt már a vakrandikba az olyan férfiakkal, akik heverőt tartanak a furgonjuk hátuljában.
Jane kettős életet él: nappal a belevaló Seattle Chinooks hokicsapatáról – elsősorban hírhedt kapusukról, Luc Martineau-ról – tudósít, éjszaka ír: álnéven „Cicamaca" botrányos kalandjait szövi… és indítja be minden férfiolvasó fantáziáját.


Amióta az eszét tudja, Luc megszállottan dolgozik a sikerért. Még csak az kéne, hogy egy éles nyelvű, tenyérbe mászó újságírónő vájkálni kezdjen a múltjában és feldúlja az életét! De amint a szürke kis nő lecseréli fekete ruháit egy lélegzetelállító vörös estélyire, Luc rájön, hogy Jane-ben több rejlik, mint az első látásra gondolta. Lehet, hogy itt az ideje kockáztatni. Lehet, hogy itt az ideje, hogy kiderüljön…


     A cselekmény ezúttal az alacsony, lapos, folyton sötét ruhákba öltöző újságírónő Jane Alcott és a Chinooks egyik fenegyereke, Luc Martineau körül forog, akik a szokásos sablonlépéseket követve (fixírozlak, nem kedvellek de azért izgatsz, szexeljünk, affene beléd szerettem de még kicsit szenvedjünk az érzelmeink miatt) próbáltak szórakoztatni. Ami az elején sikerült is. Sőt, az első fejezet ledöbbentett, gondoltam ez aztán belevaló sztori lesz, de mint csakhamar kiderült, csak Jane szexuális töltetű fikcióján csüngött a szemem, amit egy újságnak írt álnéven. Sebaj, gondoltam lesznek még itt izgalmak, amikor színre lépett Luc, a húgáról gondoskodni próbáló sztárhokis.
"Minek jár mindig szürkében meg feketében? 
Jane végignézett magán.
- Mert jól áll.
- Nem áll jól, szivi, úgy néz ki, mint a végítélet angyala."
"- Újságíró vagyok, Mr. Martineau - a hangján finom nőiesség és kemény elszántság érződött, zavarba ejtő módon -, nem fogok kétségbeesni a beszólásaitól."
Jane és Luc nem voltak igazán érdekesek. A köztük lévő feszkó és későbbi szenvedély nem tudott megfogni, sokkal inkább idegesítettek ahogy folyton bénáztak. A szenvedély dolog pedig... kiscicám, azok a szexjelenetek... annyira ellettek rontva. Nem tetszettek, és akkor még gyengén fogalmaztam. Ledöbbentem a feszülő herék olvastán. Bleh... meg a merevedő mellbimbók... folyton ez ment. Nagyon untam. A legrosszabb és legszarabb szóismétlések a világon.
"Jane szíve majd kiugrott a helyéről. Ebből baj lesz!
- Köszönöm.
- Szívesen.
Nézte Luc mosolyát, a kék szemét. Nagyon nagy baj. Fehér inges, farmeros, két lábon járó veszedelem! Aki Barbie babákhoz volt szokva."
"Cicamacává változott. Mindent be akart vetni, mindent, hogy ájulásba döntse a pasit."
Összesítés: sablonsztori a csúnyácska de okos nővel és a falu bikájának számító ficsúrral, akikről kiderül, a felszín alatt sokkal érdekesebbek. Először ellenszenvesek egymásnak, majd hajtja őket a vágy, aztán pedig... de mit dumálok itt, mindannyian tudjuk, hogy mit tartogatnak nekünk az ilyesfajta chick lit történetek... hát, humort azt nem sokat, ellenben unalmas és néha már undin leírt szexjeleneteket, azt igen... meg sótlan szereplőket, azt is - bár Jane azért annyira nem volt rossz.

4/10
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...