2016. szeptember 5., hétfő

Kaszálós poszt - avagy könyvsorozatok, amik mennek a levesbe


     Nagyon régen megígértem magamnak, hogy ha egyszer belekezdek egy sorozatba, akkor azt tisztességesen befejezem. Tettem így az Alkonyattal... a... basszus, ez az egyetlen olyan (3 könyvtől hosszabb)  sorozat, amit nagy kínnal, de befejeztem. A többi érdekelt, és azért daráltam le, a maradékot pedig olvasom, és várom az új megjelenéseket, mert az írók bőségesen átléptek a trilógiákon.

Rengeteg sorozat érdekel. Sajnos önálló kötetet már csak elvétve találok a könyvpiacon. De ezek a könyves szériák kezdenek túlnőni rajtam, így hosszas töprengés után eldöntöttem, ideje kaszálni, és búcsút mondani azoknak a folytatásoknak, amik már az első résznél elhasaltak előttem. Lehet valamikor a jövőben megfontolom, hogy befejezzem egyiket másikat, de jelen helyzetemben, amikor a szabadidő ritka mint a jó fizetés, inkább azokra koncentrálok, amik tényleg-tényleg-tényleg érdekelnek.

A cím kicsit csal, mert nem csak kaszálni fogom a sorozatokat, hanem fel is sorolok pár olyan könyvsorit, amik az utóbbi időben ismét felkeltették az érdeklődésemet, és valamikor szeretném őket igazán folytatni.

Jessica Shirvington - Violet Eden krónikák

  
     Mivel megjelent a második rész, és réges-rég szemeztem a kezdőkötet gyönyörű borítójával, ezért kézbe kaptam az Elhívást, amit baromira untam! Szörnyű könyv, gyatra szereplőkkel, pocsék történetvezetéssel, a főszereplő pedig buta mint a tök. Ebből az angyalos micsodából többet nem kérek, köszönöm.


Karen Chance - Cassandra Palmer sorozat

  
      Az első rész elég kusza volt. A történetnek borzasztó tempója van, ami egyáltalán nem jött be, sokszor untam a leírtakat, de máskor pont az ellenkezőjét éreztem. A rajongók meggyőztek, hogy bátran folytassam a sorozatot, és hajlok rá, mert szeretem az urban-fantasy-t, és remélem, a harmadik rész valódi áttörés lesz


Rebecca Donovan - Csak lélegezz!

  
     Az Elakadó lélegzet sokaknál nagy siker volt, így hát ráharaptam, de kib@szottul nagyot csalódtam benne. Ha csak eszembe jut a főszereplő Emma, egyből ingatom a fejem. Talán még a harmadik résszel megbirkóznék, de ott a második is, amihez nem fűl a fogam, úgyhogy elég nekem a tudat, hogy a végén Evan és Emma rengeteg nyűg után végre boldog.


Abbi Glines - Existence

    
     Szerintem ezt azért mentem meg a szép fényes kaszámtól, mert rövid a sztori, Dank és Gee pedig egész jó karakterek. Legalább ezt a sorozatot meghagyom szarkasztikus  énemnek szétcincálásra.


Dmitry Glukhovsky - Metró 


     Még bevállalok egy kötetet a Metró Univerzumból, mert Glukhovsky világelgondolása érdekes, de hogy a büdös életben nem akarok Artyom további kalandjairól olvasni, az tuti.


Anne MacCaffrey - Pern sárkánylovasai


     Az alapvilág jó. Az ember és sárkány közötti kapcsolat elgondolása is. De kb ennyi, több érdekességet nem tudok benne felfedezni. A sorozat első részéhez nagy reményeket fűztem, aztán enyhén pofára estem. Sokkal gyengébb történetet kaptam mint reméltem, és ez szíven ütött. Főleg, mert ember és ember közötti kapcsolat eléggé elnagyolt, a történetben nem volt túl sok izgalom, és a szereplők sem hagytak bennem mély nyomot. Eredetileg kaszálni akartam ezt a hosszú sorozatot végleg, de átgondoltam, és adok még egy esélyt. Ám ha a második rész sem hozza meg az áttörést, akkor hagyom az egészet.

Mira Sabo - Birtoklás-trilógia


     Szeretek új esélyt adni egy történetnek, ha az első rész nem nyerte el annyira a tetszésem. De ennek a folytatását inkább kihagyom. Jobb lesz mindenkinek.

Nancy Madore - Enchanted


     Ennyi rémes mesefeldolgozást még sosem láttam/olvastam. Azt hittem nem lesz magyar folytatás, de lett, én pedig beszerzem, hogy legyen min a szemem forgatni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...