2016. április 26., kedd

Jó lenne, ha... TAG


     A molyos Molyvlogolók zónában kalandoztam, amikor megláttam @pattsims97 egyik videóját, amiben jó pár tages kérdésre válaszolt. Megtetszett, így hát elraboltam, és én is kitöltöttem. Lássuk.


1. Jó lenne, ha lenne folytatása


     Magyar írónő első, és nem is akármilyen regénye. Chick lit-ről lenne szó, ami kicsit Bridget Jones, de annál sokkal jobb, inkább a filmek hangulatát hozza, mint a könyvekét. Hannah nagyon jó főszereplő, kemény csaj, céltudatos, humoros, és keresi a nagy szerelmet. Nagyon szeretnék még többet olvasni róla, össze is fonom az ujjaimat kis időre, hátha.


2. Jó lenne, ha lenne spin off sorozata


     Többször olvastam már internetes portálokon, hogy a rajongók mennyire kíváncsiak lennének Haymitch viadalára. Az a helyzet, hogy egy különálló kötetet én is eltudnék képzelni a részeges mentor fiatalkoráról.

3. Jó lenne, ha ez az író több könyvet írna

Árvay Gréta
    
     Eddig egy könyve jelent meg az Athenaeum gondozásában, mégpedig az Elmerülve című kötet, ami elég sok szereplővel operál, és mennyire jól! Erotikus regény, de nem az egykaptafára készült romantikus maszlag, annál sokkal érdekesebb, és elgondolkodtatóbb. Nem csak szórakoztatni akarja az olvasót.
Ettől a szerzőtől szívesen olvasnék még több történetet.4. Jó lenne, ha ez a szereplő mással jött volna össze

  
     Nehéz kérdés, mert általában a főszereplő csajok vagy pasik pont azzal jönnek össze, akinek drukkoltam. Hopp, hirtelen bevillant a The Opportunist - Kihasznált alkalom, ahol jobb szerettem volna, ha a kötet végén Olivia és Caleb együtt sétálnak el a naplementébe.

5. Jó lenne, ha máshogy végződne

    
     Elég keserédes, gyenge vége volt. Nem rossz, csak még egy-két plusz fejezettel, vagy egy szép, érzelmesebb "pár hónappal később" epilógussal jobban ki lennék békülve.6. Jó lenne egy film franchise belőle

      
       Nemrég suhant át az agyamon, hogy ebből a könyvből mekkora vígjáték lenne már!


  Vannak még ötleteim. A következő könyveket is szívesen látnám filmvásznon:


  J.A. Redmerski: A soha határa
  Jennifer Crusie: Fogadj rám
  Katie MacGarry - Pushing the Limits
  Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
  Maria V. Snyder: Méregtan
  Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek
  Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
  Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya  7. Jó lenne, ha TV sorozat lenne belőle

       Pfú, a bőség zavara itt is bekavar. Vavyan Fable: Álmok tengeréből veszettül jó kalandos fantasy sorozatot lehetne csinálni. De azért még megemlítenék pár címet.

  A.O. Esther - Összetört glóriák+Gombnyomásra trilógia
  Jeaniene Frost - Cat és Bones
  Karen Marie Moning - Tündérkrónikák
  Kresley Cole - Arkánum Krónikák
  Nora Roberts - Kör trilógia
  Tiffany Reisz - Eredendő bűnösök
  Vavyan Fable: Álomhajsza  8. Jó lenne, ha csak egy szemszögből íródna

       Ilyen problémám még sosem volt, úgyhogy nem tudok példát mondani. Inkább csak annyit jegyeznék meg, hogy Rick Yancey-tól Az ötödik hullám elég lett volna, ha négy helyett, két szemszögből íródott volna.  9. Jó lenne, ha más lenne a borítója


       Egek, hogy néz már ki ez a borító?

  10. Jó lenne, ha az eredeti borítója lenne

    
       Az első Cat és Bones regény. A Félúton a sírhoz magyar borítója szörnyűséges, mintha egy Zs-kategóriás, lecsúszott prostiról szóló film posztere lenne. Nagyon szörnyű. Ellenben az eredeti vagány, tökéletes.  


  11. Jó lenne, ha csak egy könyv lett volna.

       Ha egyszer egy könyv-turiban meglátom a második részt, biztos, hogy megveszem, mert voltak a történetben nagyon szép gondolatok és jelenetek. De nem dőlt volna össze a világ, ha J.A. Redmerski nem alkotja meg A soha határa folytatását, Az örökké határát. Ékes példája annak, miért ne írjon valaki csak rajongói nyomásra.


  Ti mit válaszolnátok a kérdésekre? :)

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...