2016. február 17., szerda

Népszerű vélemények Book Tag


     A nemrég kitöltött Népszerűtlen vélemények book taget nagyon szerettem, ezért úgy gondoltam, készítek egy testvér taget, amiben a kedvenceimet reklámozom.

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit szeretnél, ha mások is úgy szeretnének, mint te.

     Ezen a kérdésen nincs is mit gondolkodni, a válaszom: Tündérkrónikák. Lebilincselő, kemény és sötét alaptörténet, ami a saját világunkból és az ír mítoszokból épül. Kezdetben a főszereplő rózsaszín, de az idilli állapotát hamar beárnyékolja a gyász, majd a történetet összepiszkolja a kegyetlenség, emberekre veszélyes tündérek. A cselekmény érdekes, a szereplők komplexek, a rengeteg titok kiborító, de abban a jó értelemben, hogy az egyik kötet végén azonnal nyúlnál a folytatáshoz. A sztori előrehaladtával akadnak drámai pillanatok, amik meglepnek, kiütnek, és ez a szép Moningban, hogy az érdekes történetvezetés mellett, ha megszeretted a szereplőit, nagyon megtudja rángatni az ember lelki nyugalmát. Eddig egyetlen könyve se hagyott hidegen.

2. Egy betervezett könyv vagy sorozat, amit szeretni szeretnél.

     Az engelsforsi boszorkányok. Mats Strandberg és Sara B. Elfgren szerzőpáros trilógiájának első részét régen olvastam, tetszett, és a folytatásokat is nagyon tervezem. Szeretném a maradék két könyvet is szeretni, mert megvan mindegyik rész a polcocskámon, és nem akarom, hogy kidobott pénz legyen.

3. Egy szerelmi háromszög, ami szerinted úgy jó ahogy van, vagy a legkedvencebb regényes szerelmespárod.

    Visítok a szerelmi háromszögektől, de most egy ilyet szeretnék mondani, mégpedig az Eredendő bűnösök Nora+Soren+Kingsley triója. Ők azok, akik nem tudnak egymás nélkül élni, ugyanakkor tökéletesen kiegészítik egymást, és ha valamelyikük elhalálozna, az megbontaná azt a szép idillt a maradék kettő közt, ami jelenleg fennáll. Megvan a saját magánéletük, boldogok, de ha együtt vannak, az... hát az nem semmi... verhetetlenek. Ezért szembelehet röhögni, de így gondolom.


4. Egy népszerű műfaj, amit gyakran olvasol.

     Régebben odavoltam a szürkés erotikusokért. Minden, ami a kategóriába esett, jött és ment a kezeim közt. Most már kacsingatok a történelmi romantikusok felé, szeretem a new adultot, szóval mindent, amiben romantika és erotika keveredik. Azért ezekre is rálehet unni nagyobb mennyiségben, próbálom szélesíteni a látókörömet és másfajta műfajú könyveket is olvasok, de gyakran visszahúz a szívem ezekhez a típusú könyvekhez.

5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akiért te is odavagy.
    
Most nyomhatnám a team ez meg az szöveget, de idén még egy olyan könyves pasit sem fújt elém a szél, akit gondolkodás nélkül idevéshetnék. Ha pedig idei olvasásban akarok gondolkodni, mert az eddigi kedvenc fickóimat úgyis ismeritek már, meg amúgy is, miért csak pasikat dicsérgessek, amikor vannak erős női karakterek is? Nos, akkor ezennel kiemelném Dani O'Malley-t, a nagypofájú, egósimogató, tündérgyilkológép, szuper erőkkel rendelkező tinit, akit lehet néhányan nem szeretnek magaviselete miatt, de én nagyon összeütném az öklöm (csak nagyon finoman, barátian) a kis csajjal.

6. Egy író, akit kedvelsz.

     Nem igazán követem az írókat, inkább a történeteik alapján szimpatizálok velük, de aki az élbolyban van, az Sarah MacLean. Ő az, aki jobban megismertette velem a történelmi romantikusokat, A csábítás kilenc szabályával teljesen elvarázsolt. Imádtam a szereplőit, a humorát, a szenvedélyt, ami csak úgy sütött a lapokról.
Alig várom, hogy több és több könyvével gyarapítsam a polcom.

7. Egy népszerű könyves toposz, amit még mindig nem unsz.

     Sokak szerint lerágott csont, de én még mindig nem unom a menő srác, szürke kisegér csaj típusú nyálkönyveket.

8. Egy népszerű könyvsorozat, amit előbb-utóbb elszeretnél olvasni.


     Luxen sorozat. Kíváncsi vagyok, mi ez a fene nagy Deamon imádat.

9. Szerinted melyik az eddig legrosszabb regényadaptáció amit láttál?    

     Huh... ez most kifogott rajtam. Mondok olyat, ahol a film után lett a regény, ez pedig A lány és a farkas. Szerintem erről a remekműről írok majd egy filmmorzsás posztban.  

10. Egy könyv, aminek nagyon várod a megjelenését.

Pff... egy? Ugyan már! Az első három könyvet fordítsák máááááár le végreee!

Sarah MacLean: Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart
Karen Marie Moning: Burned
Karen Marie Moning: Feverborn
A.O. Esther: Hazatérés

Ennyi lettem volna, ha kedvetek támadt a taghez vigyétek, töltsétek! :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...