2015. november 14., szombat

Cover Reveal #13 Ilona Andrews: Magic Bites - Pusztító mágia


     Már egy ideje kerülgetem Ilona Andrews könyveit, de mindig csak a "majd egyszer" listámon csücsül a szerzőpáros. Csupa jót hallok/olvasok a könyveikről, ostorozom is magam picit a lustaságomért, meg azért, hogy anno direkt rárepültem a gagyi könyvekre, minthogy olyanokra fordítottam volna a figyelmemet, mint amilyen például a Kat Deniels sorozat. Nagy örömömre utolért a végzet, és a Könyvmolyképző idén megörvendeztet minket az említett urban fantasy-val.

Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Magic Bites
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789632455006
Elit start: 2015. ősz
Várható megjelenés: 2015. ősz

     Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.

Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.

A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.

     S.m.: angolul már beszereztem pár részt, de víg kedvemben vagyok, mert azért magyarul mégis csak jobb olvasni. Nem is tudom mióta szemezek a könyvvel, és hótziher, hogy rögtön felrepítem a Polcra vele! listámra.
Első helyen lökdösődik az urban fantasy a new adult és történelmi romantikus műfajjal. Ezt a könyvet muszáj beszereznem! A borító is szép, amolyan filmes jellegű, jobban tetszik, mint az eredeti kiadásoké. Jól eltalálták.
Reménykedjünk, hogy a folytatásokra sem kell sokat várni.
 
Részlet a könyvből:

„Egy pillantással felmértem, hogy szikét ebben a szobában biztosan nem találok, úgyhogy előhúztam Gyilkost a hüvelyéből. Füstölni kezdett, amint megérezte az élőholtat. Finom köd szállt fel kígyózva a pengéről.
– Nehogy levet eressz nekem! – mormogtam, és nekinyomtam a pengét a sebhelynek.
Az élőholt bőre sisteregni kezdett, amint a penge belemélyedt a húsba. Egészen aprócska, hat milliméteres bevágást ejtettem csak. Megfogtam a bőrlebenyt, és finoman húzni kezdtem. Végül megpillantottam egy huszonöt milliméter széles és tizenkilenc milliméter hosszú égési sebet. A seb közepén egy billog volt: egy nyílvessző, de nem nyílhegyben, hanem egy körben végződött. Ez Ghastek ismertetőjele. Miért is nem vagyok meglepve?
– Ugye tudja, hogy büntetés jár a holttestek megrongálásért? – szólalt meg mögöttem egy férfihang.
Megpördültem, kezemben a kardommal. Egy magas férfi támaszkodott az ajtónak. Köpenyt viselt, úgyhogy minden bizonnyal több joga volt ott tartózkodni, mint nekem.
– Hé, lassan a testtel! – mondta.
– Ne haragudjon! – Leengedtem a kardot. – Csak nem szeretem, ha megzavarnak.
– Én sem. Kivéve, ha csinos, fiatal nők zavarnak meg. – A férfi a harmincas évei közepén járhatott. A váll-lapján lévő csík világos narancssárga volt. Harmadik szintű engedély. A köpenyére erősített biléta pedig arról árulkodott, hogy épp most kaptam a nyakamba egy osztályellenőrt.
És az osztályellenőr egy szempillantás alatt kitilthat innen.
A férfi megvárta, amíg nem bámulom tovább a kitűzőjét, majd kinyújtotta felém a bal kezét.
– Crest.
Lehámoztam a bal kezemről a kesztyűt, de Gyilkost szorosan tartottam a jobb kezemben. Kezet ráztunk.
– Kate. És a Cresthez tartozik keresztnév is?
– Igen, de nem szeretem.”

Ha megtetszett, kattintsatok!
  • Tedd kívánság/várólistára a Molyon!

A képen Ilona Andrews. Bizony, ketten vannak :)
A frappáns írói álnév egy házaspárt rejt! Ilona és Andrew a neveikből hozták létre. Közösen alkotnak horror és fantasy műfajban, mindezt modern környezetbe helyezve. Ilona Oroszországban született, tinédzserként költözött az Államokba. A Western Carolina egyetemen találkozott férjével.
Most Texasban élnek, két gyönyörű lányuk van, és az írás a fő hivatásuk. Az egyik legnagyobb sikerük a Kate Daniels sorozat, aminek az első kötete 2015 decemberében jelenik meg Magyarországon.

Nézz fel a weboldalukra: http://www.ilona-andrews.com/

Kövesd őket Facebookon: https://www.facebook.com/ilona.andrews/timeline?ref=page_internal


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...