2015. november 7., szombat

Cover Reveal #7 Quintus Moreno: Késtánc


     Sziasztok, ezúttal egy magyar szerző fantasy művét szeretném bemutatni borítóval, fülszöveggel, idézettel. Lessétek meg az adatokat, és ha tetszik, csapjatok le rá!


Oldalszám: 352
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
ISBN: 9789633994191
     Meghökkentő szövetségek és fájó tartozások szövevényében lavíroznak Andeyaal város lakói. Aki tegnap még rád mosolygott, holnap talán kést döf a hátadba.

Az Escorias család élete sorsdöntő pillanathoz érkezik.

Muran Escorias hidegvérű végrehajtó, aki megtanult nesztelenül lopakodni és gyorsan ölni. Mégis, amikor nyomozni kezd apja gyilkosai után, olyan titkokat tud meg, melyekre nem számított.

Ailia, egy fiatal lány, aki apja halála óta nem találja a helyét a városban, és minél jobban szeretne tartozni valahová, annál inkább meglazulnak a gyökerei. Ám különös kaland várja.

Nedrist kitagadta az apja, így Andeyaalban szeretne új életet kezdeni. De képes lesz valaha is eligazodni ebben a városban? És maga mögött tudja hagyni a múltját?

Benisel mindenkit elvesztett, aki valaha fontos volt neki, és az egyetlen ember, akibe belekapaszkodna, ellöki magától.

Hatalmi játszmák, harcok, intrikák közepette az egész város sorsa most dől el. Ki lesz Andeyaal új ura? Milyen árat fizetnek a marnok, ha ehhez a szörnyimádó tűzhajúakkal kötnek szövetséget? És milyen árat fizetnek az Escoriasok azért, hogy feljebb jussanak a ranglétrán? 
A lebilincselő fantasy kalandregény az Aranymosás irodalmi válogató egyik díjnyertes műve.

Abercombie és Dan Wells meseszövése egyesül a Keresztapa megragadó karaktereivel. A szerző a KIMTE Fantasy Díj és a Zsoldos Péter sci-fi díj nyertese is.

„Ascorianban, amíg az apja a fiaként tekintett rá, nem volt gondja semmire. Bálokba járt, finom hölgyekkel találkozott, és ha ráunt a bájcsevegésre, a tiszta utcákon párbajozott más uraságok gyermekeivel.
Amíg el nem követte azt a baklövést…
Ital és szerelem. Sose szabadna ezt a kettőt keverni, mondogatta azóta magának, de úgy nézett ki a dolog, hogy saját magára sem hallgatott.”

      S.m.: szeretem az újdonságokat, és ha egy kicsit bátortalanul is, de az új magyar szerzők könyveihez is szívesen nyúlok. Örömmel megadom az esélyt az írópalántáknak a bizonyításra, legyen az a történet bármilyen műfajú. Moreno könyve fantasy, amiről azt mondták tele van hatalmi játszmával, intrikákkal és harcokkal. Nem hangzik rosszul, kíváncsian várom.
 
Ha megtetszett, akkor kattintsatok!
  • Tedd kívánság/várólistára a Molyon!

Sümegi Attila 1978-ban született Budapesten. Jelenleg Székesfehérváron él, és dolgozik. 2007-ben csatlakozott az Írókörhöz, azóta novellái különböző magazinokban és antológiákban jelentek meg (Galaktika, Új Galaxis, Cherubion). Első regénye, a Bezár a fény (Alexandra) 2012-ben került a könyvesboltokba. 2013-ban a Halmok című írása elnyerte a KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi Díjat, 2014-ben pedig A kővé vált asszony balladája című novella a Zsoldos Péter-díjat. Második regénye, a Vadhajtás (GABO) 2015-ben jelent meg.


A szerző blogján rengeteg érdekességet találtok a könyvről: térképeket, családfát, érdemes körülnézni:
http://quintusmoreno.blogspot.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...