2015. október 14., szerda

Könyvbemutató #1 - Zsalf Zsigmond: Elveszett huszonévesek

    
     Ti gondolkodtatok már azon, hogy mi a ciki vagy nem könyves berkekben? Vajon lejárt lemez már vámpírokról olvasni, vagy olyan könyveket ahol a vérfarkasok is feltűnnek, és ez a két faj állandóan küzd? Mi számít manapság trendnek, mert mindig van egy uralkodó időszak. Nem olyan rég a felnőtt korosztályt kényeztették a kiadók mindenféle jó, vagy nagyon rossz olvasmánnyal, aztán jöttek a fiatal felnőttekről szóló történethullám.
Én minden műfajban megtalálom a magam kedvencét, de az is igaz, hogy még lenne mit olvasnom, de az biztos, hogy boldogan gondolok a rég felfedezett hőn szeretett sorozataimra, mint a Cat és Bones, Tündérkrónikák (ha már vámpírokról és egyéb lényekről beszéltem), de még sorolhatnám.

Szeretem a fantasy történeteket, nekem aztán mindegy, hogy a jelen korban játszódik, vagy a múltban, egyre megy, csak jó legyen, maximálisan lekösse a figyelmemet. És ez minden műfajra igaz. Ha az alaptörténet az unalomig ismert is, de legyen mégis benne egy kis egyediség, nyújtson valami újat, vagy legalább legyen szórakoztató, olyan, ami odatapasztja a lapokra az olvasót, és akkor nem beszélhetünk lerágott csontról...
Nos, engedjétek meg, hogy meséljek nektek pár mondatot egy hamarosan megjelenő könyvről, ami egy új magyar szerző, Zsalf Zsigmond bemutatkozó regénye, aminek címe, Elveszett huszonévesek.


A történet magyar szereplőkkel, magyar helyszínen játszódik Győr városában, de csak egy darabig, mert egy zöld rubinnak köszönhetően a főszereplők átkerülnek egy másik világba, ahol különböző fajok uralkodnak, többnyire egymással viaskodva. Ők pedig nem mások, mint:
Vámpírok - mindenki tudja kik ők, az éjszakai urai, akik előszeretettel mélyesztik szemfogaikat ínycsiklandó nyakakba. De ebben a történetben nem bujkálnak a világ elől, társadalomban élnek, és arra sincs szükségük, hogy megbabonázzák vagy megtámadják az embereket egy korty erejéig.
Vérfarkasok - a vámpírok ősellenségei, mindenki ismeri őket, és most jut eszembe, hogy eddig alig olvastam valamit a vérfarkasokról. Na de majd most!
Párducemberek és hibridek - bennszülöttek, akik csoportokban élnek, természetesen külön kolóniában, utóbbiak pedig vámpír és vérfarkas tulajdonságokkal rendelkeznek.  
Végezetül itt vannak nekünk az emberek, a rugalmas faj, akik hol bátran, vagy pedig reszketve élnek eme fajok szomszédságában. És, hogy mi köze a magyar szereplőknek ehhez a másik világhoz?
Hadd szóljak hát két fiatalról, név szerint Petráról, aki fuvolaművész szeretne lenni (és nagyon szereti a könyveket - ez az!), valamint Csongorról, aki jogi karra jár, mindaddig, amíg Petra rockbandába verődött haverjai révén, hozzá nem kerülnek egy lopott, ám különleges rubinhoz, ami kulcsa egy furcsa, fantasy világnak, ahol megannyi kaland, érdekes és sokszínű szereplő valamint különleges lény, vicces helyzetek, rejtjeles levél, csaták várják őket és az olvasókat.

Elég kevés olyan könyvet olvastam, ahol ezek a lények mind együtt szerepelnek, de ha megfelelő arányban lesznek szerepeltetve, és a szereplők is megállják a helyüket, valamint érdekes lesz a történetvezetés, akkor nagyon várom a következő részeket, mert bizony ez sorozat lesz, amit abszolút nem bánok.

  • Néhány részletbe már beleolvashattok az író blogján ITT.

Legközelebb a könyv borítójával és fülszöveggel érkezem...

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...