2015. október 17., szombat

Cover Reveal #4 Anne-Charlotte Voorhoeve: Liverpool Street


     Újabb könyvet hoztam mutatóba, ami a Könyvmolyképző Arany pöttyös gyűjteményének egyik legújabb darabja, ami bepillantást enged a történelem egy kis szeletébe.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Szakál Gertrúd
ISBN: 9789632459950
Várható megjelenés: 2015.11.03

„Ha Mamu engem egyedül akarna Angliába küldeni, megszöknék, és addig bujdosnék, amíg el nem megy a vonat nélkülem! Semmiképpen sem utaznék a szüleim nélkül…”

1939 tele, Liverpool Street vasútállomás, London. Egy tizenegy éves berlini kislány, Ziska Mangold leszáll a vonatról. Nem akármilyen vonat ez, hanem egyike azoknak a gyermektranszportoknak, amelyek közel tízezer zsidó fiút és lányt menekítettek ki a náci Németországból. Ziska pontosan tudja, mit akar: amint lehet, ki kell juttatnia a szüleit és legjobb barátnőjét, Bekkát is. Ám nem sok ideje marad, a gyilkos háború már előreveti árnyékát. Ziskára egy idegen család, egy idegen nyelv, honvágy és bizonytalanság vár – de egyúttal élete legnagyobb kalandja is, hét évvel később pedig meg kell hoznia egy nehéz döntést.

S.m.: többségében szeretem az olyan borítókat, amin emberek vannak a középpontban. Ez is tetszik, de elsősorban nem a lány miatt, itt a háttér fogott meg igazán, a londoni környezet, és az egyszerű, letisztult színvilág.
Külsőre tetszik a könyv, és a fülszöveg is maradéktalanul felkeltette a kíváncsiságomat, szeretem a történelmi vonatkozású történeteket. És ti, hogy vagytok vele?
  • Ha megtetszett, rendeljétek elő ITT!  
  • Vagy tegyétek kívánság vagy várólistára a Molyon!

Anne-Charlotte Voorhoeve német díjnyertes szerző, aki azóta Amerikát is meghódította. Nem csupán regény-, hanem forgatókönyvíró is. Politológiát, amerikanisztikát és történelmet hallgatott Mainzban, ezután dolgozott is a tengerentúlon. Miután hazatért, lektorként helyezkedett el, emellett pedig maga is írni kezdett. Jelenleg Berlinben él, és innen hódítja meg olvasók millióinak szívét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...