2015. szeptember 19., szombat

Cover Reveal #1 Kristin Hannah: Firefly Lane - Szentjánosbogár lányok


     Üdv mindenki! Gondolom már láthattátok imitt-amott ezt a fajta kezdeményezést, ha még nem, akkor elárulom, hogy a Cover Reveal borítóleleplezést takar, ami külföldön nagy népszerűségnek örvend, így a Könyvmolyképző Kiadó is ráállt a témára.
A dolog lényege, hogy mostantól rengeteg olyan borítót láthattok az én és más oldalakon, amik legelőször a részt vevő blogokon láthattok majd. Jönnek apró információk a könyvekről, szerzőkről, és a személyes véleményünk is az adott borítókról. Akkor lássuk, ki az első alany (amit jobb esetben már csütörtök estétől tudtok, de hát én mindig le vagyok maradva a bejegyzéseimmel, mint a macska farka).

Kristin Hannah: Firefly Lane - Szentjánosbogár lányok

Oldalszám: 656
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti cím: Firefly Lane
Fordító: Palásthy Ágnes
ISBN: 9789633736074
Várható megjelenés: 2015. ősz

     1974 nyarára Kate Mularkey már belenyugodott, hogy a nyolcadikos évfolyam társadalmában az ő helye a tápláléklánc legalján van. Aztán legnagyobb ámulatára, a szemközti házba beköltözik a „világ legmenőbb csaja”, és vele akar barátkozni. Úgy tűnik, Tully Hartnak megvan mindene: szép, okos, ambiciózus. Látszólag nem is különbözhetnének jobban. Kate-nek reménye sincs, hogy szerető családjával, akik lépten-nyomon szégyent hoznak rá, valaha is a menők közé tartozzon. Tully viszont csupa titok és csillogás, ám belülről titok emészti. Ők ketten megfogadják, hogy barátok lesznek mindörökre, és a nyár végére TullyésKate-té, elválaszthatatlan barátnőkké forrnak össze.
Így indul Kristin Hannah nagyszerű új regénye. A több mint három évtizeden átívelő, a Csendes-óceán északnyugati partvidékén játszódó Szentjánosbogár köz két nő megrendítő, nagy hatású története, és egy olyan barátságé, amely életük meghatározó eleme lesz. Tully a kezdetektől fogva kétségbeesetten igyekszik bebizonyítani a világnak, hogy ér valamit. Mivel anyja kicsi korában elhagyta, feltétel nélküli szeretetre vágyik. Vakon követi becsvágyát New Yorkba, majd a világ körül, s hírnévre és sikerre tesz szert… magányosan.
Kate valójában nem akar mást, csak szerelmet és családot, teljesen hétköznapi életet. A maga csendes módján Kate ugyanolyan elszánt, mint Tully. Azt azonban nem tudja, hogy a házasság és az anyaság mennyire megváltoztatja majd. Hogy mennyire szem elől téveszti, ki volt azelőtt, és mit akart. És hogy mennyire irigyli majd híressé vált legjobb barátnőjét…
Tully és Kate harminc éven át támogatják egymást jóban és rosszban, túlélve a barátság viharait is: féltékenységet, haragot, megbántottságot, neheztelést. Azt hiszik, már semmi nem árthat nekik, amikor egyetlen árulás elszakítja őket egymástól… és végső próbának veti alá a bátorságukat és a barátságukat.


     S.m.: mielőtt megnéztem volna a magyar borítót, gyorsan rákerestem az eredetire, és megmondom, ez sokkal jobban tetszik. Először furcsa volt, de minél többször ránéztem, annál jobban megfogott. Tetszik a kép, a színek, a víztükröződés. Úgyhogy ha egy könyvesboltban megpillantanám, levenném a polcról, és a mustrálás után elolvasnám a fülszöveget.
A tartalomleírás eszembe juttatta egy régi barátságomat, ami nyáron köttetett, és sok-sok éven át kitartott. De mély sajnálatomra az útjaink elváltak, ezért nagyon érdekel, hogy ebben a könyvben miként alakul a szereplők sorsa, főleg, hogy harminc év eseményeit meséli el. Talán egy kicsit a saját barátságomra húznám ezt a történetet... És ez az a pillanat, ahol a könyvet a kasszához vinném.

Ha Ti is szeretnétek ezt a regényt, akkor előjegyezhetitek (előrendelési lehetőség később lesz):

- Puhaborítós
- Kemény táblás, védőborítós verzió

Tedd kívánság vagy várólistádra a Molyon!


     Kristin Hannah 21 regény New York Times bestseller szerzője. Hawaiion él férjével és fiával, ahol gyakran hódol egyik kedvenc foglalatosságának: az olvasásnak. Kislányként balerina szeretett volna lenni, végül jogász lett belőle. Íróvá egy utólag szerencsésnek bizonyuló nehézség miatt vált: amikor kisfiát várta, ágynyugalomra ítélték - így minden keze ügyébe kerülő könyvet elolvasott. Akkor jött az ötlet az íráshoz, amit azóta töretlenül folytat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...