2015. február 7., szombat

Sorköz interjú - velem

 
Sziasztok!
Amint a címből kikövetkezhettétek, most egy interjúval szolgálok, amit a napokban a Sorköz szerkesztője, Olívia készített velem. Aki figyelemmel kíséri a blog Facebook oldalát már olvashatta ezt az interjút, de miért ne? alapon gondoltam, a saját oldalamon is közzéteszem Olívia bejegyzését.

Miért kezdted el és mit jelent számodra a blogolás?

  Kicsivel több mint három éve kezdtem el a blogolást, legfőképp azért, mert anno nagyon szerettem a filmeket, szerettem róluk leírni a véleményem, csak az az oldal, amin régen megosztottam a gondolataimat, nem igazán volt toleráns a szabadszájúságom miatt, így egy kedves barátnőm biztatására megnyitottam életem első blogját, ahol végre én lehettem az úrnő. :) Azóta filmekkel, zenével és sorozatokkal is foglalkozom, és nagyon élvezem, mert kikapcsol, szórakoztat, és ha van olyan, akinek ez bejön, és valamilyen formában közli is velem, attól nagyon boldog vagyok. 

Igen, szerintem is ez az egyik legjobb része a dolognak. Melyek a kedvenc irodalmi műfajaid? Csak ezekben olvasol vagy mindenevő vagy?
  Leginkább romantikakedvelő vagyok, ezen belül is a new adult, újonnan pedig a történelmi romantikusok a gyengéim. Viszont nagyon szeretem az urban-fantasy történeteket is (forever Tündérkrónikák), de azért igyekszem minden műfajból csipegetni egy kicsit.
Melyik a legjobb könyv, amit az utóbbi időben olvastál? És a legrosszabb?

  Idén sikerült öt könyvet elolvasnom, ami a szabadidőmhöz képest elég jó szám. Azokból pedig Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya tetszett a legjobban. MacLean szerettette meg velem igazán a történelmi romantikusokat, és a Love by Numbers sorozata már az első kötettől kezdve hatalmas kedvencemmé vált. Jó szívvel ajánlom a könyveit, elsősorban felnőtt hölgyolvasóknak, mert remek karaktereket, történetet és szenvedélyes jeleneteket tud produkálni. 


Legutóbbi "hú, de rossz volt" kategóriájú olvasmányom Lacey Weatherford: Crush - Bizsergés című könyve volt, ami egy young adult történet. Mit mondhatnék róla: gyenge főszereplők, nagyon idegesítő mellékszereplők, buta dialógusok, és úgy eleve az egész fő történet nagyon unalmas volt, még ha az írónő bele is passzírozott egy komoly problémát.Ki az a könyves/filmes/sorozatbeli karakter, akivel leginkább tudsz azonosulni és miért?

  Nagyon nehezet kérdezel, ezen még sosem gondolkodtam. De várj csak, megvan! Azt hiszem J.A. Redmerski egyik könyvének hősnőjére hasonlítok egy kicsikét. Camryn Benettel voltak olyan pillanataink, amikor úgy éreztem, teljesen azonosulni tudok vele. Ő egy olyan lány, akinek az élete nem habos torta, és egyszer csak úgy gondolja, az lesz a legjobb, ha felszáll egy távolsági buszra és elindul a nagyvilágba, főleg, hogy megtalálja önmagát. Nem sok problémám van az életemmel, de néha nagyon megnehezítik egyesek, olyankor pedig legszívesebben én is összepakolnám a hátizsákom, felszállnék egy buszra, és mennék, világot látnék. Ez lehet, elég könnyelműen hangzik, de néha jólesne elhúzni... csak egy kicsit. 

Megértelek, szerintem néha mind így vagyunk ezzel. Van olyan klisé, ami különösen bosszant?

  Van hát! A szerelmi háromszögeket mostanra már eléggé meguntam. Irritál ez a klisé, mondjuk az annyira nem zavar, ha egy író csak pedzegeti ezt a dolgot, főleg, ha a történet sokkal többről szól, mint a szerelmi nyavalygásról. Ó, és van még egy, az, amikor az erotikus-romantikus sztorikban a csúcsra érve a szereplők egymás nevét kiabálják. Olyankor kínomban mindig röhögnöm kell. 

Ne is mondd, ezek tényleg nagyon idegesítőek tudnak lenni. Mi a véleményed az e-könyvekről?

 
Szeretem az igazi könyveket, de nagy e-book párti vagyok. A lakhelyem miatt nehezen tudom beszerezni a valódi olvasnivalókat, és ilyenkor mindig rákényszerülök az e-bookokra, amik hála az égnek egyre igényesebbek, az olvasóm szereti is őket. Személy szerint nagyon örülök, hogy egyre több könyvet lehet kapni már elektronikus változatban is, mert lássuk be, eléggé felhígult a piac, egyre több gyenge történet is napvilágot lát, amit a könyvmolyok legtöbbje nem szívesen rakna polcra. Helyfoglalók. Pénzkidobás. Viszont ha valaki először e-bookban olvassa el, és aztán tetszik neki a történet, nyugodt szívvel fogja megvásárolni az eredeti példányt - ahogy én is.

Egyetértek veled, a két forma nagyon is jól megférhet egymás mellett. Milyen terveid vannak a bloggal 2015-ben?

  Mindenekelőtt szeretnék aktívabb lenni, több és többféle posztot írni. Szeretnék új designt is varázsolni az oldalra, de jelenleg azzal is megelégednék, ha a tervezett bejegyzéseket sikerülne megírnom.

A blogodon kívül hol találkozhatunk veled?

  A blognak van Facebook-oldala is, ahol néhanapján megosztok egy-két aktuális kedvenc dalt, esetleg kiadók nyereményjátékait. Ide bátran írhat bárki a posztokhoz vagy egyéb megosztott tartalmakhoz észrevételt, plusz a blogon az Elérhetőségeim menüpontban további helyeket sorolok fel, ahol ellehet engem érni. Például ott az egyik e-mail címem, vagy a Moly.hu-s adatlapom. Szóval bárki felveheti velem a kapcsolatot, nem harapok. :)

Remélem tettszett nektek ez az interjú, én nagyon szerettem Olívia kérdéseit, öröm volt rájuk válaszolni.  

Ha kedvet kaptatok, és ti is szívesen bevállalnátok egy ehhez hasonló kérdésözönt, és van blogotok, akkor nyugodtan jelezzetek a kedves meginterjúvoló bloggerínánál. Tessék ide kattintani, lehet nyugodtan nézelődni/olvasgatni, nekem nagyon tetszik az egész Sorköz blog, igényes és kreatív. 

2 megjegyzés:

 1. Köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esett. Azt is köszönöm még egyszer, hogy igent mondtál erre a kísérleti dologra és készségesen válaszoltál a kérdéseimre, öröm volt olvasni és egy kicsit jobban megismerni téged. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm, hogy interjúalany lehettem, nagyon tetszett. :)
   Remélem lesz még ilyen a blogodon, jó lenne megismerni más bloggereket is. :)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...