2014. október 24., péntek

A Maxim Könyvkiadó 2014-es őszi kínálata #1


     Üdvözlök mindenkit, ez itt most a reklám helye. Persze nem az az idegesítő fajta, ami (ha van olyan) kedvenc tévéműsorainkat szakítja meg állandóan, hanem érdekes és hasznos. Miért is hozom fel a tévét, hisz a bejegyzés az olvasóbarát közönségnek szól, amiben a Maxim Könyvkiadó idén ősszel kiadott könyveit láthatjátok.
Csak szólok, hogy most a kiadó összes könyve 30%-os kedvezménnyel lehet a Tiétek, akár postaköltség nélkül is! A pontos feltételekért kattintsatok IDE!


Jamie McGuire: A jóslat

     Ha valaki halottakkal álmodik, az bárki másnak egy nyugtalan éjszakát jelent, de nem Ninának, hisz számára ez figyelmeztetés. Épphogy túlélte az első csatát a Pokollal, újból keményen küzdenie kell, egyetemi hallgatóként is, és úgy is, mint gyakornok apja vállalatánál. Visszatérő rémálmai apja erőszakos haláláról mindennapossá válnak. Mivel Jared aggódik Nináért, hogy választ kapjon kérdéseire, visszalopja a Könyvet. Megkezdődik a harc az új ellenséggel szemben a régi barátok oldalán, és Jared legrosszabb rémálma látszik beigazolódni. Választás elé kerül: egyedül szálljon szembe a Pokollal vagy kezdjen háborút a Mennyel. A döntést egy váratlan esemény még inkább megnehezíti…

Saját megjegyzés: McGuire-től még mindig nem olvastam semmit, pedig minimum két éve tervben vannak a könyvei. Először is a Gyönyörű sorscsapás, de hogy a Sötétség és Fény angyalai sorozatába belekezdjek-e, azt még nem döntöttem el. Mindenesetre fülszöveg alapján jónak tűnik, a borítója pedig nagyon tetszik.Janet Evanovich & Lee Goldberg: A nagy zsákmány

      Kate O’Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni.
A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Manapság az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O’Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O’Hare különleges ügynök társaként.

S.m.: itt is ugyanaz a dilemma, mint McGuire-nál. Evanovich-tól is szeretnék valamit olvasni (a Szingli fejvadász is tervben van), de mindig közbejön valami más. A nagy zsákmány fülszövege egy (érzelmi)feszültséggel, humorral, akcióval kecsegtető történetet sugall... majd meglátjuk, a megérzésem beigazolódik-e. Nick-ről egyébként A nagy svindli, Matt Bomer jut eszembe. Ha a könyves karakter van olyan jó forma mint a sorozat főszereplője, akkor még inkább szeretném elolvasni ezt a történetet. Merthogy elakarom olvasni, arra mérget vehettek, mert amiben van bűntény, meg a második mondatomban felsoroltak, akkor ez a könyv nekem való.
  

  
Jeannette Walls: Az Ezüst Csillag


      Egy szívszorító és felszabadító erejű regény egy bátor lányról, aki szembeszállt a felnőttek világában uralkodó igazságtalansággal. Az Ezüst csillag a képzelőerő és történetmesélés diadala.

1970-et írunk, a helyszín egy kaliforniai kisváros. Jesn tizenkét éves, a nővére, Liz tizenöt, amikor művészi hajlamokkal megáldott édesanyjuk, Charlotte – aki bármerre is lakott életében, valami kivetnivalót mindenhol talált – hátrahagyva őket és egy-két hónapra elegendő költőpénzt, elindul, hogy megtalálja önmagát. Egyik nap Bean az iskolából hazatérve egy rendőrautót pillant meg a házuk előtt, ezért Lizzel úgy döntenek, inkább buszra szállnak, és Virginába utaznak nagybátyjukhoz, Tinsley-hez.

Bár a nagybácsi befogadja őket, de kevés a pénzük, így Jean nővérével együtt irodai munkát és gyermekfelügyeletet vállal Jerry Maddoxnál, a helyi gyár tagbaszakadt munkafelügyelőjénél. Hamar kiderül azonban, hogy a férfi agresszív és hatalommániás. Az alkalmazottai rettegnek tőle, senki nem mer szembeszállni vele. Liz azonban egy nap már nem bírja a megaláztatást. De mit tehet egy törékeny lány egy befolyásos üzletemberrel szemben? És lesz-e aki mellé áll ebben a küzdelemben? 

S.m.: a borító gyönyörű, csak a cím kinézete csúf egy kicsit. A fülszöveg olvasása közben akarva-akaratlan eszembe jutott Ketchum-tól A szomszéd lány. Itt is, ott is két lánytestvér áll a középpontban, akik szülők nélkül, egy rokonnál kénytelenek meghúzni magukat. Mindkét történetben van egy rossz karakter, aki felsőbbrendűnek érzi magát, és kénye-kedve szerint bántja a lányokat. Azt hiszem ennyiben ki is merül a két könyv közti hasonlóság, legalábbis remélem, mert hiába volt Ketchum története meghatározó olvasmányélmény, soha többé nem szeretnék olyan szörnyűségről olvasni. Walls könyve más, de mégis szeretném kézbe venni, megismerni a szereplőket, főleg a két, összetartó kislányt. Igen. Ez a könyv kell nekem.Carina Bartsch : Cseresznyepiros nyár

      Nem létezik olyan lány, aki elfelejtené, milyen is volt az első szerelem… ezt senki sem tudja jobban, mint Emely. Hét év után találkozik ismét Elyas-szal, a jó megjelenésű, kedves, és világítóan türkizzöld szemű sráccal. Legjobb barátnőjének bátyja, aki már egyszer teljesen összezavarta az életét, és ezeket a sebeket még mindig mélyen magában hordozza. Emely teljes szívéből utálja őt. Sokkal inkább a rejtélyes, e-maileket író Lucára irányítja a figyelmét, aki az érzékeny és romantikus üzeneteivel megérinti a szívét. A két férfi különböző irányba tereli Emelyt, akinek el kell döntenie, melyik közülük, aki megmutatja neki az igazi énjét.

De vajon tényleg beleszerethet valaki egy ismeretlenbe, vagy jár egy második esély az első szerelmednek? 


S.m.: Luca... Elyas... jaaa megvan! Nem is olyan bonyolult szerelmi história ez, mint amilyennek kinéz. :) Mármint ez a szerelmi háromszög *legyintés*. Na, de muszáj volt utánanéznem a könyvnek, és amit olvastam, az meggyőző. Meglestem pár értékelést, amik szerint ez a könyv nagyon vicces. Ami nekem csak jó, mert most nagy szükségem van a vicces olvasnivalókra, és ha mellé még romantika is párosul... mmm... ide vele!

 


Rachel Joyce : Ellopott pillanat


       Byron Hemmings hétköznapi reggelre ébred: iskolai egyenruhája a szék hátán hever, a kishúga veszekszik vele a reggelinél, odalentről hallja anyja cipőjének kopogását a konyhából. Amikor aztán hármasban elindulnak otthonról, és a tavaszi reggel sűrű párája veszi körbe őket, minden megváltozik. Egyetlen szörnyű pillanat, és valami olyan váratlan dolog történik, hogy Byron egész élete kizökken. Az édesanyja mintha észre sem venné, de a tizenkét éves Byron érti, hogy attól a pillanattól fogva már semmi nem lehet ugyanaz.

Mi történt, és ki az oka? Napok, hetek telnek el, és Byron tökéletes világa megrázkódik. A szüleiben nem bízhat, ezért legjobb barátjával, Jamesszel szövetkezik, és a két fiú tervet kovácsol...

Mint az első könyvében, a Harold Fry valószínűtlen utazásában, Rachel Joyce itt is elbűvölő jellemeket rajzol, akiknek hétköznapi élete egyszerre a káosz forgatagába kerül, akik megtanulják, hogy a gyerekeknek néha szülőként kell viselkedniük a saját szüleikkel, akik rájönnek, hogy múltjuk kemény igazságaival szembesülve, váratlanul mély, és meglepő következményekkel járó, kapcsolatokba bonyolódnak. Rachel Joyce regényírói tehetségét ezúttal is bizonyítja a könyvből áradó szeretet, megbocsátás, katarzis.

S.m.: sokszor találkoztam már olyan könyvvel, aminek fülszövege alig sejtet valamit, és az sem olyan, hogy gondolkodás nélkül megvegyem a regényt. Az Ellopott pillanat fülszövege is ezt váltja ki belőlem, ezért ismét az olvasókra bíztam magam, és megnéztem, ki mit gondol a könyvről. Ha titeket is érdekel néhány vélemény, akkor kattintsatok ide
Azt hiszem megfontolom a vásárlást.  

 
Sherry Gammon: Hihetetlen

      Három év telt el azóta, hogy a Dreser fivérek megpróbálták uralmuk alá hajtani Port Fare-t. Az ügy még mindig érzékenyen érinti a város lakóit. A híresztelések szerint a kegyetlen testvérpár apja, Harry Dreser is meghalt egy rosszul elsült kábítószerüzlet során. De persze a pletykák nem mindig igazak. A Dreser fivérek féltestvére, Delilah Lopez Dreser a városba érkezik, hogy bevégezze, amit a bátyjai elkezdtek. A lány gondosan eltervezi a bosszú lépéseit, és megpróbál közel férkőzni ahhoz a két nyomozóhoz, Seth Prescotthoz és Booker Gattóhoz, akik állítólag fivéreivel végeztek. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, ha Lilah behálózza Cole Coltert, a két rendőr barátját, aki orvosként dolgozik a helyi kórházban.
Ám ahogy telik az idő, Lilah nemcsak arra döbben rá, hogy apja hazudott neki, de kötődni kezd ehhez a társasághoz, és végzetesen beleszeret Cole-ba. Ám a helyzet kezd egyre tarthatatlanabbá válni. Lilah választás elé kerül. Ha véghez viszi a családi bosszút, olyan emberek életére kell törnie, akik – talán életében először – szeretettel veszik körül. Ha viszont szembeszáll apjával, nem csak saját életét sodorja veszélybe, hanem mindazokét is, akiket éppen meg akar menteni.

S.m.: még a Szerethetetlennel is adós vagyok magamnak, amit már a megjelenése óta szerettem volna elolvasni (fránya szabadidő, miért nincs belőled több?). Azért egy picit örülök, hogy még nem tettem meg, mert jobb szeretek egymás után olvasni sorozatrészeket, mint több hónap múlva. 
A Hihetetlen hihetetlenül szép borítót kapott, sokkal gyönyörűbb, mint az eredeti. Felkerült a kedvenc borítóim listájára. Szóval a külcsínnel semmi gond, de vajon a belbecs is olyan jó? Remélem igen.
  


Claudia Gabel & Cheryl Klam: Káprázat

      A Káprázat hamarosan megváltoztatja a világot, amelyben eddig éltél.
A kötet egy futurista sorozat lenyűgöző első darabja, amely egy tökéletes virtuális világ ellenállhatatlan vonzásáról szól. A nem is olyan távoli jövőben az ipar, a tömegtermelés és a gyárak sivárrá, szennyezetté teszik a lakóövezeteket. Minden szürke és mocskos. Detroit lakói szinte robotként élik mindennapjaikat. Egy technikai újdonságnak köszönhetően azonban felcsillan a remény, hogy bárki maga mögött hagyja a nyomasztó valóságot. Egy program segítségével beléphet a Káprázat világába, ahol a gyönyörű tájak, új élmények, nyugalom és boldogság várja. Csupán virtuális szemüveget és csuklópántot kell öltenie, hogy hátrahagyhasson mindent, és megtapasztalhassa pár órára a tökéletességet. Mikor azonban vádak érik a programot, hogy függővé tesz és veszélyes, Regan a védelmére kel. Mivel a programot édesapja tervezte, a lány úgy érzi, tartozik apja emlékének azzal, hogy nem hagyja bemocskolni fő művét. De miután a Káprázat magába szippantja, olyan igazságokra jön rá, amelyek választásra kényszerítik szerelem és lojalitás között Ez az izgalmakkal, titokzatossággal, románccal és új technológiával fűszerezett thriller nem csupán a disztopikus sci-fik rajongóit ejti majd rabul.

S.m.: na, ha az előbb a Hihetetlen borítója hihetetlenül szép volt, akkor a Káprázaté káprázatos. Jaj, de egyszerű vagyok. :) De tényleg, valljuk be, nagyon jó ránézni erre a szépsége, viszont a lényeg még mindig a történet. Sci-fi, disztópia, thriller - ezek mind olyan alapanyagok, amiket szeretek egy történetben, de megint csak puskáztam, és azt olvastam, hogy ebben a sztoriban szerepel egy kis szerelmi háromszög is, amit nagyon nem szeretek. De mély levegő, attól még a világfelépítés és a felmerülő problémák valamint megoldásaik még elkápráztathatnak.   

David Levithan: Nap nap után


Mit gondolsz, milyen lehet:
Minden nap másik testben ébredni?
Minden nap másvalaki életét élni?
Mégis minden nap ugyanazt a lányt szeretni?

„A” sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt, kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe!
Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A” Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A” jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni.

Új regényében David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző a magával ragadó történetben feltárja az olvasó előtt „A” életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a naponta másvalaki testében formát öltő „A”-t.

S.m.: az első pillanattól kezdve bambán bámulom ezt a borítót. Nem tudom az okát, egyszerűen megfogott. Tetszik. Nagyon! A fülszöveg is elrabolta a figyelmem, és igen, ennek a történetnek is utánanéztem. Egyszerűen muszáj volt. Olvasnátok amit én olvastam? Tessék, Itt az oldal. Az egyszer biztos, hogy ez a könyv berobbant a kívánságlistámra!
   

Anna Banks: Poszeidón

     Emma barátnőjével a tengerparton nyaral, mikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. De ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának azonban nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket.
A lány, miután hazatér, nem képes egykönnyen túltenni magát az őt ért traumán. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen.
Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén nincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Mígnem a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is.

Képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?

S.m.: nagyon szeretem a sellőket, érdekel a mitológiájuk, meg az, hogy a netes kutatásom alkalmával látott videó felvételek, képek, kutatókkal készült interjúk a valóságról beszélnek, vagy csak jól kivitelezett mese az egész? Banks története valóban egy mese, már csak az a kérdés, mennyire tud majd elvarázsolni. Merthogy ez a sellős világ nagyon izgatja a fantáziám az biztos, és az is, hogy erre a történetre nagyon kíváncsi vagyok.Robin LaFevers: Sötét diadal

     A XV. századi Franciaországban a Halál szolgálóleányát, Sybellát, kötelessége arra kényszeríti, hogy hazatérjen, abba a pokolba, ahonnan megszökött. Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában.

Sybella a gyásztól és elkeseredéstől félig eszét vesztve érkezik a kolostor küszöbére. A Halál szolgálóleányai készségesen menedéket adnak neki… a segítségnek azonban ára van. Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor a legveszélyesebb fegyverei között tartja számon. Ám ezek az orvgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor a kolostor visszaküldi őt abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a Halál Istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen életcélt találni a lány számára. Amikor a Halál szolgálóleánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért élni érdemes?


S.m.: nem kotyogok sokat, csak annyi a mondandóm, hogy a kínálatból ezt AKAROM a legjobban. 
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő     A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állíthat az útjában. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glines-tól. Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának és rendben tartja az otthonukat – akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de Jax küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok sosem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes.
Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?

S.m.: habos-babos szerelmi históriának tűnik, egy adag bonyodalommal... ahogy az az ilyen lámúros ifikönyveknél megszokhattuk. Erről a könyvről is olvastam ezt-azt, és sajnos a legtöbb vélemény nem túl pozitív. De tudjátok, mit? Én szívesen elolvasnám. És ezt nem azért mondom, mert most reklám van meg minden, hanem mert szeretnék esélyt adni Abbi Glines-nak, mert eddig kerültem a könyveit mint a pestist. Most pedig ezzel a sztorival meg egy bögre forró teával szívesen bevackolnám magam az ágyamba.


     Ezek az őszi kínálat idei megjelenései, de a következő bejegyzésben láthatjátok a kiadó többi kiadványát, amiből párat télen vehettek a kezetekbe.
A repertoárban van néhány friss sorozatkezdő kötet, vagy folytatás, de egy-két önálló könyv is helyet kapott. Látom a kiadó igyekszik mindenkinek megfelelni, és az akcióikkal még rá is tesznek egy lapáttal. Nekem egyből elkezdett viszketni a tenyerem, szívesen lecsapnék pár kötetre. Fülszöveg alapján gondolkodás nélkül nyúlnék pár könyvért. Az pedig csak hab a tortán, hogy a legtöbb valami gyönyörűséges borítót kapott.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...