2014. május 30., péntek

Laura Reese: A gyönyör sötét oldala


     Jó pár hónappal ezelőtt találkoztam eme könyvvel Roselyn oldalán, aki eléggé keményvonalas az erotikus könyvek területén, de ez még őt is (néhány résznél)... meghökkentette. Elmorfondíroztam azon, hogy a pszicho-thriller vonal mellett az erotikus részek miért lehettek olyan erősek, és mivel mindenféle könyvet szívesen olvasok, így ezt is elakartam, csak a kíváncsiság egy idő után elapadt, de miután egy véletlen folytán mégis hozzám került a könyv, újból az érdeklődési körömbe verekedte magát.

 Laura Reese

     Izgalmas erotikus regény két nővérről, akik veszedelmes útra kelnek a sötétség mélyébe egy vonzó, ám határokat és szabályokat nem ismerő férfival. Visszatérni csak az egyiküknek sikerül.

„A gonosz nem feketében jár, és nem áraszt rosszindulatú kipárolgást vagy fényeket, épp olyan, mint a szomszéd. Michael is ott tanít még a Kaliforniai Egyetem davisi tanszékén. Gyakran látom fiatal és idősebb nők társaságában, ahogy beszélget velük, ők meg nevetgélnek, összemosolyognak. Ártalmatlannak tűnik, senki nem is feltételezné, hogy ölni képes. Mégis, amióta a húgom naplóját elolvastam, látom, hogy rossz ember, akinek se lelke, se erkölcsei. Megölte Frannyt, szánt szándékkal, előre eltervezve pusztította el őt, és cseppnyi lelkifurdalást sem érez. A húgomat megkötözték és megkínozták, a Yolo megyei halottkém mégse tudta meghatározni a halál okát. A mai napig rejtély.”

Laura Reese mára már klasszikussá vált regénye a kritikusok és az olvasók szerint egyszerre hihetetlen izgalmakat rejtő, A bárányok hallgatnak fordulataival vetekedő pszichothriller és az O történetét sok helyütt maga mögé utasító erotikus regény, amelyet csak erős idegzetű felnőtt olvasóinknak ajánlunk.


     Felnőtt vagyok, de az idegeimen úgy tűnik még lehetne gyúrni, mert ez a történet jó pár esetben meggyötörte romantikus lelkivilágomat. Ööö... nem számítottam arra, hogy ettől a történettől kapok egy csöpp romantikát, mert tudtam mibe vágok bele... nagyjából, de ez a könyv túlságosan nehéz falatnak bizonyult.
Adva van egy áldozat Franny, akinek egyetlen rokona a nála kb tíz évvel idősebb nővére Nora, aki jól elvan a maga kis világában, viszont a húga nagyon magányos, de ezt nem mutatja ki, helyette a naplójának önti ki a szívét, de egy nap kiszúr magának a parkban egy nálánál jóval idősebb, de megnyerő zenetanárt, akinek a zongorázás a mindene, és akivel megismerkedésük után nem sokkal már egy ágyban találja magát. Michael-be fülig szerelmes lesz, s miután Franny elmondja érzéseit, a férfi jogot formál felette, és a gyengéd szeretkezések után bevezeti őt a saját vágyvilágába, a kemény, bdsm-mel átitatott szexbe. A lány súlyproblémákkal küzd, ezért csodának tartja azt, hogy Michael egyáltalán ránézett, nemhogy még szeret vele együtt lenni, még ha titokban is, a férfi lakásán. Így a lány a férfi minden kisded játékát eltűri, még ha idővel nem is leli kedvét benne, de a szerelemért mindent. Sőt túl sokat is adott, és a bdsm jeleivel a testén egy nap holtan találják a lakásában. Ettől kezdve a nővére, miután rátalál a lány naplójára, és elolvassa a bejegyzéseit, nyomozni kezd húga szerelme után, és holtbiztos abban, hogy a zenetanár ölte meg Frannyt, ezért elhatározza, hogy a félbemaradt napló további történéseit maga fedezi fel, hogy ezzel végre bekasznizza a gyilkost. Nora biztos abban, hogy Michael a tettes, ezért követi, és egy őrült tervvel a fejében elhatározza, hogy a fickó kegyeibe dorombolja magát, a barátnője lesz, hátha végül a pasas elköpi magát, és akkor megfizethet a tettéért. Viszont M dörzsölt fickó, mindent tud a nőről, hisz Franny minden elmesélt szerelmének a családi életéről, és egy idő után Nora már egyáltalán nem biztos önmagában.
"Eleinte annyira magabiztos voltam, hogy behálózom, hogy elcsavarom a fejét napok alatt… mostanában azonban egyre gyakrabban tűnődöm azon, ki hálóz be kit."
A könyv felépítése kb olyan, mint Lakatos Levente: Bomlás című könyvéé, ahol a regényben találunk egy másik regényt, viszont jelen esetben a könyvben egy napló, Franny jegyzetei kapnak helyet, így nemcsak Nora kis magánakciójáról olvashatunk, hanem a húg életéről, a rajta egyre inkább elhatalmasodó férfiról. Ez így nagyon érdekes volt, igazán sajnáltam a lányt, mert szegénynek nagyon rossz élete volt, és annyira akart szeretni, de az idővel az életébe került. Aztán jött igazán a képbe Nora, aki elég hamar Franny helyében találta magát, és a legkézenfekvőbb közeledési megoldásnak a szexet találta, így a gyilkos- és nyomozójelölt bizarr kapcsolatának lehettem szemtanúja, miközben sajnáltam a nő pasiját, azt a szegény, de annyira nyomi Ian-t, akiből mindenki bohócot csinált.
M borzasztó karakter, noha olykor megesett, hogy elpuhultam tőle, de hamar megacéloztam magam, amikor leesett, hogy engem is az orromnál fogva kezdett el vezetni. Nagyon mocskos dolog volt tőle ahogy kihasználta Franny szerelmét,
"– Úgy döntöttem, hogy megtanítom a szerelemre, hogy olyan mélységesen tudjon szeretni, hogy azért a szerelemért bármire kész legyen. Feszegettem a határait, a korlátait. Látni akartam, meddig hajlandó elmenni.
Egy pillanatig szóhoz se jutok. Úgy beszél Frannyről, mintha valami kísérlet lett volna, tenyészet egy petricsészében."
és borzasztóan idegesített a határozottsága, a fenemód nagyképűsége.
"– Meg fogom törni magát, Nora. Lehet, hogy egy hónapba telik, lehet, hogy csak egy hétbe, de meg fog tanulni engedelmeskedni nekem. És tudja, mit mondok? Nem fog a nehezére esni, sőt, szeretni fogja."
És az is, hogy Nora olyan könnyedén behódolt neki, még ha azt is hitte, hogy simán ellent tud neki állni. Jó... a tudatalattija azért mindig belesutyorgott a fülébe, hogy ne bízzon benne, csak hát volt idő, amikor a figyelmeztető hangot elnémította. 
  
A könyv nyelvezete nyers. Nagyon. Az erotikus jeleneteknél mindent kiábrándítóan a nevén nevez, nincs semmi köntörfalazás. Amikor nagyon ritkán becsusszant valami szexi a történetvezetésbe, azt az írónő hamar lerendezte, vagy félbehagyta, bezzeg a bizarr játékokba elég velősen belement. Elég sok minden szexszel kapcsolatos dolog helyet kapott a könyvben amitől undorodom, de akadtak olyan pillanatok is, amiket el sem mertem hinni. Mert az, hogy ilyen ocsmányságra egyesek hajlandóak már maga a gondolat is gyomorforgató, de hogy még élvezi is, na, az már arra késztetett, hogy gondolkodás nélkül eldobjam az olvasómat... kétszer (persze vigyázva, hogy az ágyról le ne essen). Borzasztó... eszem megáll, hogy egyesek mikre gerjednek. Pfuj.


Összesítés: ez a könyv egy olyan gyöngyszem lett az életemben, amiben ki nem állhattam a szereplőket és azt amit csináltak, de maga a thriller rész nagyon érdekelt, ezért nem is hagytam félbe az olvasást. Az írónőt dicséret illeti, mert képbe hozott egy másik lehetséges gyilkost, akit olyan bravúrosan kavart a sztori turmixába, amitől már úgy éreztem magam mint egy nyomozó. Kész érvekkel álltam elő, már azt is levezettem magamban, hogy a killernek mi oka lehetett meggyilkolnia Frannyt, aztán a végén mégis nagyot koppantam. Az utolsó fejezet remek volt, a valódi tettes maximálisan méltó büntetést kapott, de a gyilkosság indokán elképedtem, mit mondjak sokkal többre számítottam, de így is nagyot ütött, mert Reese alaposan megvezetett. De mégis... életem egyik legnehezebb olvasmánya volt, és pontoznom sem egyszerű, mert az erotikus tartalmak bizonyos részeitől rókaingert kaptam, és ez nagyon sokat rontott az összképen. Mit mondjak, nagyon rosszul érintett ez a vaníliamentes bdsm világ, viszont a thriller-vonal és a végkifejlet tetszett.

5/10          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...