2014. február 16., vasárnap

Szavazz a 2013-as év legjobb elsőkönyves debütálására!


     Rohamosan haladunk a Magyar Könyvek Viadala végéhez, már alig maradt pár kategória, de még hónap végéig tart a játék, amelyen könyveket is nyerhettek.
Ezúttal öt olyan könyvet mutatok, amik az előző kategóriák valamelyikében már szerepeltek, de ha azokban épp nem nyertek, akkor most megszavazhatjátok a legjobbnak azt a történetet, ami Szerintetek a tavalyi év legjobbja, olyan íróktól, akik első könyvüket tették le az asztalra.


Buglyó Gergely: Oni – Szürke vér

     Áron és testvérei hétköznapi tizenévesek. Vagy mégsem? Miért lesz szürke a vérük, ha napfény éri, és miféle titkot rejt apjuk állóórája? Amikor új lány érkezik az iskolába, csakhamar elszabadul a pokol, és kiderül, hogy hőseinknek még a tanárok közt is akadnak ellenségeik. Áron útja az álmos dunántúli kisvárosból egy lidérces kriptán, majd egy különös szentélyen át egyenesen Barathrum, az alvilág sötét mélységeibe vezet.

     Buglyó Gergely története már szerepelt a legjobb ifjúsági könyvek kategóriájában, amiről az akkori bejegyzésnél egy icipici saját megjegyzést már hozzáfűztem, amit a kiemelésre kattintva el is olvashattok. 


Kalapos Éva: D.A.C. – Egy új élet

     Unatkozol? Magányos vagy? Vagy csak egyszerűen úgy érzed, az életed egy irtó nagy káosz? Így van ezzel a 16 éves Fellegi Flóra is, aki egy budapesti lakóparkban él elfoglalt apjával és idegesítő öccsével. Kevés barátja van, a pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért rajong mániákusan. Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul, és világossá válik az is, hogy idővel minden titokra fény derül…

Lépj be te is a D.A.C. világába, és éld át velünk a kalandokat! Barátság, szerelem, család, problémák és megoldások – D.A.C.!

     Erre a könyvre is volt alkalmatok szavazni amikor 2013 legjobb ifjúsági könyvét kerestük, ami akkor szintén nem lett első helyezett, de ha úgy érzitek Nálatok ez volt a legjobb elsőkönyves debütálás, akkor szavazzatok.


Lylia Bloom: Ellopott életek

     Eltűnik egy lány a budapesti éjszakában…
Emma az egyetlen, aki aggódik érte, mert biztos benne, hogy a nővére sosem szökne meg szó nélkül; bármit megtenne, hogy megtalálja, így a következményekkel nem számolva kezd el kutatni utána.
Elkallódik egy fiú a budapesti éjszakában…
Olivér semmivel sem törődik saját magán kívül; egészen addig, amíg egy olyan helyzetbe nem kerül, ami megváltoztatja korábbi hozzáállását.
Néha egy ismeretlen sokkal többet tesz érted, mint azok, akikre számítottál. Képes vagy annyira bízni benne, hogy elfogadd a segítségét?

     Lylia könyve a legszebb borítók kategóriában mérettette meg magát az MKV első fordulójában, ami ismét szembeszáll a többi könyvvel, ám most a történet is előtérbe kerül, ami részemről megér egy szavazatot.


Tavi Kata: Nyitótánc

     Lilla imád táncolni, épp ezért alig várja az új középiskolát és a tánccsoportot, az új barátnőket, no meg a helyes fiúkat.
Csakhogy a szomszédba költözött nyáron a leghelyesebb srác, a kosaras Krisztián, aki úgy fest, mint egy rockisten.
A szülők azt mondják, valaha ők barátok voltak, de akkor miért olyan elutasító Krisztián?
Mi zajlik a kosárcsapatban, miért vitáznak egymással a fiúk, hol nyíltan, hol burkolva? Tényleg a tehetség számít?
Mi történik a lányok között? Hogyan lehet barátságból elutasítás, szeretetből harc? Van-e megbocsátás egy lánycsapatban?
Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között. Szurkol a kosárcsapatnak, szenved a feleltetések alatt, és hol örömmel, hol bánatosan éli a középiskolások mindennapi, ám izgalmas életét.

     Ezzel a tinikönyvvel is találkozhattatok már a viadalon, amire a legjobb ifjúsági könyveknél szavazhattatok. 


Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

     Mit adnál azért, hogy megmentsd a szeretteidet?
A szabadságodat, az életedet?
Mit tennél, ha ráébrednél, hogy mindez hiába volt?
Beletörődnél, küzdenél?


Lilian küzdött. Mindent megtett, mégis elbukott, most pedig már sohasem szabadulhat a Pokolból. Ő az Ördög egyik bérgyilkosa. Életre szóló szerződéssel. Egy lélektolvaj, aki levadássza azokat, akik keresztbetettek Lucifernek, a lelküket pedig magával viszi.
Az új megbízás egyértelmű, a feladat világos, ám Lil dolga korántsem olyan egyszerű, mint gondolta volna. Mert a Pokolban semmi sem az, aminek látszik.
Lilian azt hitte, hogy fogsága évei alatt már mindent látott, átélte már a legrosszabbat, ám kénytelen rájönni, hogy érhetik még meglepetések. Lucifer nem kegyelmez, nem felejt, és nem bocsát meg, most pedig a lehető legkegyetlenebb büntetést eszelte ki. Lil-nek újra meg kell harcolnia a puszta életben maradásért.
Közben azonban a feladatát is el kell végeznie, ami nem csak azért nehéz, mert Greg Weiss kedves, jóképű, és minden tekintetben úriember. Lil-re az ilyesmi már sok-sok éve nincs hatással. De történik valami, ami még az ő jéghideg maszkját is darabokra töri, és felszítja lelkében a lázadás szikráját.
Szabadulni akar, bármi áron, csakhogy ebben a háborúban már nem csak az ő élete a tét. Senkiben sem bízhat, senkire se számíthat. Élete legveszélyesebb küldetésére indul, mely egyben az utolsó esély a szabadulásra. Pokoli játszma ez, ahol a szabadság nagyobb kincs, mint maga az élet.
     Végül, de nem utolsósorban itt a kategória ötödik könyve, méghozzá Vivien Holloway Pokoli szolgálata, amivel már találkozhattatok az előző, legjobb szórakoztató regények szavazásánál, és aminek folytatását már alig várom!

     Nem azért, de gyerünk, gyerünk, csipkedjétek magatokat, mert ma van az utolsó nap, amikor is szavazhattok a 2013-as év legjobb elsőkönyves debütálására!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...