2013. augusztus 19., hétfő

Várjuk együtt a Csontvárost!


     Cassandra Clare nagy sikerű regénysorozatának első részéből, A végzet ereklyéi: Csontváros kötetből, azonos címmel, hamarosan, azaz augusztus 22-én filmadaptációt láthatunk a mozikban. Mint minden Árnyvadász rajongó, én is kíváncsian várom a filmet, bár bevallom, annyira nem vagyok oda a könyvekért, de mindenképp érdekes alapanyag, és a trailereket elnézve, nagyon fel lettem csigázva, és félve ugyan, de aprót kijelentem, hogy - reményeim szerint - a film jobb lesz, mint a könyv - aztán meglátjuk, igazam lett e vagy sem. Ezt pedig azokból a kis részletekből szűrtem le, amiket hamarosan nektek is megmutatok. Mintha a filmet akciódúsabbra csinálták volna... 


     Amikor először láttam ezt a trailert, totál kirázott a hideg. A zene jó, a jelenetek és képkockák nagyon ütnek. 
Nekem mindig fura, amikor meglátom, ahogy egy-egy olvasott könyvemet életre keltik a filmesek. Nagyon jó érzés. És egyben félelmetes is. Mert oké, hogy a sztori az lesz, amit olvastam, de az más, hogy a szereplők miként adják vissza a karaktereket. A szereplőgárda miatt a bennfentesek tudják, hogy sok probléma volt hónapokon keresztül. Főleg a Jace-t alakító Jamie Campbell Bower miatt. Mert hogy a többség Alex Pettyfert akarta a vásznon látni, talpig feketében. Ez mint tudjuk, nem jött össze.
Én az Árnyvadász világgal akkor ismerkedtem meg, amikor már a stáb összeállt, úgyhogy nem sújtott le a választott Jace. Meg szerintem Jamie nagyon is jó választás, ha ránézek, egyből a pökhendi, de vicces és bátor Jace jut róla eszembe.  

    

     A második előzetes jobban tetszik, mert hosszabb, újabb részleteket kapunk a filmből, és több Angyali erő rúnát, amire a játékos kedvűek vadászhatnak, és összeszámolhatják, mert itt-ott félig-meddig eldugva elég sok van. Itt már jobban észrevehető, hogy a könyvhöz képest változások vannak, mint például a Clary-re támadó Falánk szörny, amit a film szerint Jace küld vissza a saját dimenziójába. Meg egyéb apróságokat is kilehet szúrni.
A vizuális effektek nem rosszak, a démonok pofalemeze jó. De amennyit látok belőlük... lehet ha egészében látom a filmet, ténylegesen megtudom dicsérni az effektekért, sminkekért és maszkmunkákért felelős gárdát. Ami viszont izgat, azok a vérfarkasok. Kicsit Alkonyatos beütésűek, de remélem, élethűbbek lesznek.

    

     Hoppá! Nem rossz, nem rossz. Eddig ezt az előzetest még nem figyeltem meg annyira. A zene az első előzetesből van, legalábbis egy része, a jelentetek pedig az első két trailerből van összegyúrva. Egy-két új képkockát is látni, de összességében ez a kisfilm nem tett rám nagy benyomást.

    

     Hoztam még egy előzetest, ami nem sok újdonságot ad, csak egy-két újabb jelenetkockát.
Itt a zene új, olyan drámai hangulatot kölcsönöz a kisfilmnek. De a főbb képek már nem tudnak annyira lekötni, mert szinte ugyanaz, mint a többi előzetesnél. Tök felesleges trailer.


    Akkor most mondanék pár dolgot a filmmmel kapcsolatosan. Lássuk csak, hmmm... a szereplők. Igen, a szereplők. Hát, design-ban a legnagyobb csalódás a főgonosz, Valentine megszemélyesítője, Jonathan Rhys Meyers. A Tudorok óta szeretem a pasit, és gáz, hogy ebben a filmben mit műveltek vele. Valentine egy elegáns főgonosz. Nem egy - ahogy egyszer egy bloggerínának is mondtam - Bűbájos boszorkákból szabadult, szakadt démon. A filmes Valentine figurája ciki, nincs meg benne az a finom kegyetlenség, mint amit olvasáskor tapasztaltam. Mindegy, az utolsó reményem az, hogy JRM legalább hitelesen visszaadja a karaktert, ha már kinézetre borzasztóan vicces.
A többi szereplő nekem rendben van... ááá mégsem, mert Kevin Zegers nagyon-nagyon kilóg a sorból. Főleg azért, mert szerintem túl idős Alec-nek. Az meg, hogy sosem szimpatizáltam a színésszel, már az én gondom. :) A könyvben sem csípem Alec-et, a filmben sem fogom. Ha meg Zegers-nek valami csoda folytán sikerül magát és a karaktert megkedveltetni velem, akkor tapsolok egy őszintét. De erre vajmi kevés esély van. Viszont karaktere testvére, Izzy az egyik kedvencem. Jemima West-től még nem láttam filmet, de bizalmat szavazok neki, ránézésre jó Isabelle.
A főbb szereplők közül a Clary-t játszó Lily Collins-t ismerem, sok filmjét láttam. Szerintem egyre ügyesebben játszik, Clary-nek tökéletes, kinézetre, már csak a játéka érdekel, de szerintem azzal sem lesz gond.
Ciki, nem ciki, de (Simon Lewis - Clary legjobb barátja) és (Magnus Bane - boszorkánymester) számomra még újak, de most, majd közelebbről is megismerkedünk. :) Oh Magnus, csíplek, Godfrey-re tök jól ráillik a szerep. 


     A látvány és az apróbb történetváltozásokon kívül nagyon érdekelnek a zenék. A tracklistába már belehallgattam, hát... kíváncsi vagyok, a film alá miként fogják ezeket a dalokat keverni. Nekem túl poposak. A Végzet ereklyéi sorozathoz én valahogy tökösebb, kicsit rockosabb dalokat képzeltem. Itt van rögtön Demi Lovato dala, a Heart by Heart. Nem rossz ez, a refrénig nekem meg is felel, azzal ugyanis kicsit gondom van. A refrén túl lágy, több erőt vittem volna bele, a zeneszerző helyében másként firkáltam volna fel a hangjegyeket a kottába. De sokszori hallgatás után, meglehet kedvelni.

Ha további hírekre vagytok éhesek-szomjasak a filmmel kapcsolatban, akkor figyelmetekbe ajánlom a legnaprakészebb Végzet Ereklyéi rajongói oldalt, amin minden, de tényleg minden kis és nagy hírt megtudhattok a moziról, és annak szereplőiről. IDE tessék érte kattintani! :)
És ha már oldalreklám, akkor megragadom az alkalmat, hogy bedobjam Pinterest oldalam Árnyvadászokkal foglalkozó kuckóját. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...