2013. augusztus 30., péntek

The Edge of Never - book songlist


     Manapság egyre több olyan könyv kerül a kezembe, amiben sok-sok zene van felsorolva. Személy szerint én nagyon szeretem az ilyet, mert néha egy-egy jelenet sokkal hatásosabb, ha az író által beszúrt dalt hallgatom. De kinek van néha kedve meg ideje a géphez kúszni ahhoz, hogy ezt az élményt olvasás alatt megtapasztalja? Én mondjuk ilyen esetben az okostelefonomra hagyatkozom. Rákeresek az adott muzsikára, aztán pedig play, miközben szemezem az adott szöveget. Így tettem nemrég, amikor J.R. Redmerski szívbemarkoló könyvét olvastam, A soha határát.
Mivel a fejléc alatt van egy "Zene" oldal, így néha kötelességem megpakolni némi tartalommal. Már olvasás alatt gondoltam, hogy Camryn és Andrew dalaiból bejegyzés fog születni, úgyhogy most neki is állok a muzsikák felsorolásának, aminek listáját egyébként az írónő oldalán is megtaláljátok.


001. Bad Company - Feel Like Makin' Love
002. Alice in Chains - Would? 
003. Kansas - Dust in the Wind
004. Led Zeppelin - Going to California
005. Aerosmith - Dream On
006. Danny Jones - Raisins in My Toast
007. Kansas - Carry on Wayward Son 
008. The Eagles - Hotel California
009. The Rolling Stones - Laugh, I Nearly Died
010. The Civil Wars - Borton Hollow  
011. The Civil Wars - Poison & Wine
012. Bad Company - Ready For Love 


 
     Feel Like Makin' Love - a dalok többsége a 70-80-as évek klasszikus rock-jai közül valók. Életemben nem hallgattam volna meg ezeket a számokat önszántamból, de így, hogy a könyvben szereplenek, nagyon bejönnek. Eleve jó hangulatúak, mint ez a dal is, de úgy, hogy közben odaképzelem a könyv eseményeit, csak még inkább ütnek. Ez a dal pedig jó kis helyezést ér el nálam, bár nem ez a kedvencem, de nagyon jó utazónóta. 
     Would? - nem roszz rock mjúzik, de nekem kicsit kilóg a sorból. Nem igazán érzem úgy, hogy illeszkedne a könyvhöz. Szövegileg lehet. Nem néztem utána. Kicsit elkeseredett hangulata van, mint a női szereplőnek oly sokszor. De hát... nos, nem lett a kedvenc könyves dalom.
     Dust in the Wind - ez nekem bejön. Ismerős is. Párszor már hallgattam a rádióban. Tökre utazós-szomorkás-soha-határás.
     Going to California - ha netalán rákattintotok az írónő azon oldalára, ahol a könyvben felsorolt dalok láthatóak, akkor felfigyelhettek arra, hogy az én listám kicsit különbözik a másiktól. Ez azért van, mert néhány dal ismétlődik a könyvben, és én azokat raktam előre, amik hamarabb jöttek, az írónő meg lehet azokat emelte ki később, amik egy-egy fontosabb jelenethez tartoznak, nem csak úgy kószán megvannak említve.
Érdekes, de ez a Led Zeppelin nóta nincs az írói listában, az én jegyzetemben azonban virít. Pedig eskü, nem a kisujjamból szoptam ki. A jegyzetemnek meg hiszek. A zenekart alapból kedvelem, főleg egy daluk miatt. De ez a szám nem lett, és nem is lesz a szívem csücske.   
     Dream On - végem. Annyira jó ez a szám! Emlékszem, többek között ezt hallgatta Andrew a buszon. 
Öööö... mintha úgy emlékeznék, hogy Eminemet is megihlette ez a dal, nem?... De! Itt is van. Ez sem rossz.
     Raisins in My Toast - ez most komoly? :D No comment. :D
     Carry on Wayward Son - oh én ezzel nemrég ismerkedtem meg, még a könyv előtt. :) Mégpedig ennél a videónál. De szeretem ezeket a pasikat! *.* A zene már a Supernatural videónál is bejött, szóval a véleményem változatlan, ez a muzsika nálam nyerő.  
     Hotel California - olyasfajta dal ez, aminek refrénjét az ember szívesen nyögdécseli szeszgőzös fejjel. Vagy autózás közben. A kettő együtt nem játszik.
     Laugh, I Nearly Dead - azt hiszem én most egy kicsit kidőlök, behunyom a szemem, és átadom magam ennek a zenének. Megszerettem.
     Borton Hollow - óóóóóó, igen! A könyv egyik legfantasztikusabb darabja! Ez az a dal, amit Camryn és Andrew együtt énekelt az Old Point Bar-ban. Ahogy behunyom a szemem, szinte magam előtt látom őket. Nagyon tetszik!
     Poison & Wine - kórházi ágyas jelenet, garantált sírás. Már az Éhezők viadalának zenei albumával kapcsolatosan megismertem a The Civil Wars formációt, de ennél a könyvnél lettek az idei kedvenceim. Az énekes páros hangja csodálatos, ez a dal pedig még mindig könnyekre fakaszt.
     Ready For Love - most hallom először. Hát, még szoknom kell. De szerintem idővel összehaverkodom ezzel a számmal.


Összesítés: örülök, hogy a kezembe került ez a könyv, annak pedig még inkább, hogy olyan zenei világot tárt fel előttem, amivel eddig nem álltam komolyabb ismeretségben. Nagyon szeretem a rockot, de az itt található rockballadáktól jórészt elvagyok ájulva. Egyik-másik a kedvencemmé vált. Érzelmesek, könnyen dúdolhatóak, huh, bizsergetik a lelkivilágomat. És nem csak azok, amikben elektronikus gitár kíséri az énekest.

8/10

Jó szokásomhoz híven most is mutatok három nagyon kedvenc muzsikát. 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...