2012. október 18., csütörtök

Vavyan Fable: Mesemaraton


     Egy kicsit csalok, mert ezt a könyvet nem olvastam, hanem hallgattam. ;)
Fable egyik kis bohósága vicces, kalandos, icipicit romantikus vonásokkal rendelkezik. Ezt a hangoskönyvet munka közben hallgattam, és mondanom sem kell, néha ciki helyzetekbe kerültem, amikor egy-egy poénos esetnél felröhögtem. Például amikor az öreglány meggyanúsította a fiatal főszereplőt azzal, hogy pornográf tartalmú könyvecskéket dugdos a zsebében. :P De nem húzom tovább, jöjjön egy kis bevezető:

  Vavyan Fable

     Hella Postor, egy módos öregasszony, aki egy poros könyvtárban találkozik egy szürke, könyvmoly lánnyal - Athena Dobos -, aki fiatalkori önmagára emlékezteti. Általa újra szeretné élni ifjúságát, ezért ajánlatot tesz a lánynak. Induljon a maga rendezte Mesemaraton nevű lovas/terep versenyen, és lehetőleg nyerje meg. Versenytársa az öreg hölgy jobbkeze, egy titokzatos múltú, magának való fickó, aki hamarosan elfoglalja a lány szívét...


     Ez a történet nyugodtan lehetne szirupos és giccses, egy kis naplementébe lovaglással megspékelve, de nénénk, régi kedvese fiának szánja önmaga frissebb mását, ezáltal elrontott múltján változtatva. Valamint néhány gengszter és bérgyilkos is képbe kerül, akik Athenát és "Bel Ami"-t veszik célkeresztbe.
A versenyzők is megérik a magukét, főleg az egyik tag esete maradt meg bennem, akinek női lelke nem érezte jól magát férfiúi testében. Ezen a problémán az egyik rossz arcú alak tévedésből segített, amikor Athena kedvesét próbálta meg kasztrálni.
A főszereplő lány jellemfejlődését öröm volt megtapasztalni, fejezetről-fejezetre omlottak le maga köré emelt falai, és vált határozottabb jelenséggé. Választottja viszont eleinte elég ellenszenves volt, de a közepétől már én is láttam azt a páncél alatt lévő értéket, amit a lány, és emiatt rokonszenves lett. Postor idegesítő volt, de a végén meglepett.
 Az izgalmas verseny néhány humoros, meghökkentő és jól eltalált akciórészt tartogat, s bár ez a könyv nem olyan kiemelkedő, mint mondjuk az általam eddig olvasott Fable regények, mégis működik. Kellemes történet fülnek és szemnek egyaránt.

8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...